HÁROM ELSŐS OSZTÁLYT INDÍT A REFI

Földváriné Simon Ilonával, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda igazgatójával beszélgettünk a beiskolázás előtt arról, hogy három osztályba várják a leendő elsősöket.

- Tervezésünk szerint három osztályt indítunk. November elejétől folyamatosan működik iskolánkban a Kopogtató nevet viselő, iskolába készítő foglalkozás. Nagyon sok szülő elhozta a gyermekét, amit ezúton is szeretnék megköszönni. Ezek a foglalkozások kéthetente csütörtökön vannak. Például a héten jönnek a szülők is, nagy farsangi bulit rendezünk Zoli bohóccal, fánk evéssel. Az iskola előkészítő foglalkozás március végével zárul. A szülők már megkapták a jelentkezési lapot arra nézve, hogy a Refi általánost választják, ide szeretnék a következő tanévben hozni a gyereket, ezek a jelentkezési lapok gyűlnek, gyűlnek. A második évfolyamon három osztályunk van, tehát három tanító néni fog visszafordulni a következő tanévben. Úgy gondoltuk, hogy három osztályban kell nekünk gondolkodni, hiszen inkább három kisebb létszámú osztály, mint két nagyobb létszámú legyen.

- A három tanító néni más-más szakterület specialista, így a szülők ez alapján is választhatnak tanítót gyermeküknek.
-Gulyás-Szentesi Katalin tanítónő műveltségi terület az angol. Tóthné Harsányi Adrienn tanító néni műveltségi terület az ének-zene, Kuruczné Disznós Ildikó műveltségi területe a természetismeret. Valamennyien több éve tanítanak már itt a Refi általánosban, a szülők, a gyerekek is nagyon megszerették mind a hármójukat. Majd a beiratkozásnál el fog dőlni, hogy melyik tanító nénit fogják kérni. Van erre lehetőség, hogy kérhetik, hogy barátom ugyanabba az osztályba kerüljenek, vagy kérhetik a tanító nénit is a szülők.

- Fontos határidő, amit be kell tartani a jelentkezéskor, az március 9.
- Ekkor a jelentkezéseket zárjuk, utána már nem tudunk fogadni. A beiratkozás április 20-án és 21-én lesz.

Ezt megelőzően kimennek a határozatok, hogy a gyermekeket felvettük a Refi általánosba. Kiküldjük, hogy beiratkozáskor milyen okmányokat kell behozni, s ha jól elő van készítve a beiratkozás - ami egyébként már nekünk egy jó bevett gyakorlat -, akkor egy gyermek beíratása pár percet vesz igénybe, majd beszélgetünk a beiratkozást követően a szülőkkel.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek