LACZIK BOGLÁRKA SIKEREI

Laczik Boglárka, a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda diákja nagyon sok versenyen szerepelt, a zene is nagyon közel áll hozzá. Az idei tanévi sikereiről beszélgettünk vele.

- Igazából rajzeredményeket értem el többet, az egyiket az Arany János Iskola szervezte meg. A másikat pedig a Szent Pál Marista Iskola rendezte meg, ennek tegnap volt az eredményhirdetése és első helyezett lettem - sorolja Boglárka, aki legszívesebben embereket, vagy tájképeket szeret rajzolni.

- Ami előttem van, azt szeretem rajzolni, sokkal egyszerűbb is, mint emlékezetből, mert úgy gyakran elrontom a rajzokat. Ha megadnak egy témát az a nehezebb, mert amit kitalálok magamnak, az sokkal egyszerűbb, de szerintem ezzel mindenki így van - árulja el Boglárka, akinek a rajzzal távolabbi céljai nincsenek.

- Igazából csak hobbiként csinálom, szóval semmi elképzelés nincs még arról, hogy rajziskolába szeretnék menni, vagy ilyesmi.
Az éneklés már nagyon messze áll tőlem, nem nagyon szoktam énekelni, meg zeneiskolába sem járok, mert nyolcadikban már egyre több dolgozat van, már nyelvvizsga is volt, meg felvételi is.

A Tóth Árpád Gimnázium biosz-kémia szakára jelentkeztem, és a felvételit Szolnokon írtam meg. Hát a magyar az sokkal egyszerűbb volt, mint a matek, de ezzel mindenki így van.
- Ez az előfelvételi egy jó ugródeszka volt számára, hogy tudja milyen lesz a középiskola, hogyan kell készülni, hiszen az általánosban ennyire komoly felvételi, dolgozat még nincs.

- Nagyon sokat készültem, s nagyon féltem, hogy milyen lesz, de aztán rájöttem, hogy nem kellett volna annyira izgulni, mert az tényleg egyszerű volt. A nyelvtan az egészen jól megy nekem, ötös vagyok belőle. Verset nem nagyon mondok, a kötelezőről szívesen beszélek. Szeretek olvasni, például hétvégenként angolul olvasok könyveket.
Könyvet olvasni sokkal jobb, mintha interneten olvasnék, mert ha ott olvasok megfájdul a szemem, amikor könyveket olvasok, akkor általában nincsen ilyen problémám - árulja el Boglárka, akinek az a kikapcsolódás, amikor rajzolhat és nincsenek dolgozatok, vagy felvételi.

- A matek-fizika és a magyar nem a kedvence.
- A matek-fizikát nem nagyon szeretem. A magyart, a törit sem annyira, ezért választottam a biológia-kémiát, amit nagyon megszerettem. Sajnos otthon nincs kísérletezgetés, aminek a szülei örülnek igazán a végzős diáknak.
- A kémia gyakorlati részét, amikor kísérleteket végzünk órán, az szerintem sokkal jobb, azt szeretem. A biológiát is már nagyon régóta szeretem. Ötödikben kaptam ilyen könyvet, meg egy csontvázat, amit nézegettem. Most van egy királyteknősöm, de kisebb koromban nem nagyon voltak állataim. A teknőc gondozása rendszerességet, fegyelmet ad. Elég jó vele foglalkozni, nem igényel sok figyelmet, csak egyszer kell megetetni egy héten, ez szerintem jó, mert így van időm tanulni is - persze ez nem okoz neki gondot, hiszen ha például ma megtudja, hogy másnapra benevezték egy versenyre, elég neki az előző esti felkészülés. Ha például két hónap múlva lesz egy verseny, akkor is már hetekkel előtte elkezdek tanulni.

Laczik Boglárka még nem tudja milyen pályát választ, az orvosi sincs kizárva. Kitűnő tanuló, szorgalmas, maximalista, de a tanulás mellett barátaira is van ideje.
- Az idei tanévben arra az eredményre lehetek a legbüszkébb, amit tegnap értem el, mert azt a rajzot igazából két óra alatt készítettem el, és nem gondoltam, hogy első helyezett leszek vele, szóval erre eléggé büszke lehetek szerintem.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek