MÉLTÓSÁG MEZEJE

Több mint két évtizede indította el a Méltóság Mezeje kampányt a Magyar Hospice Alapítvány a gyógyíthatatlan betegek szenvedésének enyhítésére.

A Rákbetegek Országos Szervezetének Karcagi Klubja és a helyi „Mindig van remény” Daganatos Betegekért Alapítvány több mint tíz éve csatlakozott a programhoz. Azóta minden évben ősszel a „Méltóság mezeje” helyszínén, a Déryné Kulturális Központ előtt nárcisz hagymákat ültetnek az ünnepségen résztvevők.

A műsorban közreműködtek az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola magánének tanszakosai, Házi-Sáray Mária vezetésével, szavalattal Ábrahám Lea Borka, a Györffy István Katolikus Általános Iskola nyolcadikosa, dr. Kasuba Jánosné ny. iskolai könyvtáros.

A Rákbetegek Országos Szervezete elnökének, dr. Szabó Jánosnak a levelét dr. Lakatos Linda, a Kátai Gábor Kórház intézeti főgyógyszerésze olvasta fel a jelenlévőknek. Mint elhangzott, különleges alkalomra gyűltek össze a Méltóság mezeje őszi találkozóján a résztvevők, hogy hitet tegyenek az élet, a remény és az emberi méltóság mellett. Az országos vezető arra kérte a karcagi klub tagjait, hogy továbbra is álljanak azok mellé, akik most szembesülnek a betegséggel, és emlékezzenek és emlékeztessenek, hogy meg lehet gyógyulni és teljes életet élni.

Ezután beszédet mondott Nagyné László Erzsébet, a Kátai Gábor Kórház főigazgatója, aki szólt arról, hogy a nárcisz a súlyos betegeket, a végstádiumban lévő daganatos betegeket gondozó szervezetek szimbóluma. A születés-elmúlás örök körforgását jelképező nárciszok segítenek abban, hogy a társadalom elfogadja, hogy az emberi méltóság az utolsó pillanatig megőrizhető. A Méltóság mezeje program emellett a gondoskodásra is nevel. A nárcisz jelenti az élet körforgását, azt, hogy az életnek van kezdete és vége.

A beszéd után a nárcisz hagymákat ültették el a jelenlévők, majd elsétáltak a főtérre az Angyalos kútig, ahol Kovács Istvánné szavalata után Szepesi Tibor polgármester szólt arról, milyen jelentős támogatói, segítői munkát végeznek a rákbetegek és hozzátartozóik körében a karcagi csoport tagjai, amiért köszönet illeti őket.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek