Két év alatt sikerült megtalálni Uri Geller szigetének egyetlen patkányát

Két éven át kerestek a skót Lamb-szigeten egyetlen patkányt, amelyet végre sikerült megtalálni, a szigeten így már egyetlen invazív ragadozó sem él.

A skóciai North Brewick közelében lévő Lamb-szigeten önkéntesek eredtek a rágcsáló nyomába két éve, mert veszélyt jelentett az ott fészkelő tengeri madarak tojásaira és fiókáira.

"Megdöbbentem, amikor megláttam az infravörös felvételen a patkányt. Az én szigetem nem olyan kicsi, ezért szép eredmény egy ekkora rágcsálót megtalálni rajta. Nagyon örülök" - mondta a sziget tulajdonosa, Uri Geller izraeli illuzionista a BBC skóciai munkatársának.

A Lamb-sziget számos tengeri madár, lundák, sirályok, kormoránok és lummák otthona. A helyi kajakklub és a Skóciai Tengerimadár-központ önkéntesei 35 alkalommal hajóztak át a szigetre. Mozgásérzékelő kamerákat szereltek fel, és arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg egyetlen patkány él a szigeten.

A tengerimadár-központ munkatársa, Emily Burton azt mondta, óriási megkönnyebbülés, hogy a Lamb-szigeten már nincsenek invazív ragadozók.

A 75 éves Uri Geller 2008-ban lett tulajdonosa a szigetnek, melynek sziklás hegycsúcsa miatt egyesek azt gondolják, köze lehet az egyiptomi piramisokhoz. Említi a szigetet egy Scotichronichon című kézirat, melyet Walter Bower inchcolmi apát írt. Szerinte a skót nép az ókori egyiptomiak leszármazottja.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek