Hogyan zajlanak most a véradások? - erről kérdeztük Orvos Anetta Csillát, a Magyar Vöröskereszt Karcagi Területi Szervezet vezetőjét

 

A szakember elmondta, a jelen helyzetben nem könnyű dolog a véradást szervezni, hiszen a vírusjárvány itt is érezteti hatását.


A szervezők külön felhívják a figyelmet, hogy tényleg csak az jöjjön vért adni, aki egészségesnek érzi magát, semmilyen tünetet nem mutat és nem járt olyan helyen, nem érintkezett olyan emberrel, aki nem fertőzött.


A korábbi helyszínek helyett újakat kellett mindenhol keresni, Karcagon a sportcsarnokban oldható ez meg. A következő véradás április 6-án lenne 8-12 óráig, ha erre is engedélyt kapnak.


A szakember hangsúlyozta, hogyha a véradó felveszik a védőoltást, a felvételt követő 24 óráig semmilyen tünetet nem mutat, egészséges, jól érzi magát, akkor ugyanúgy jöhet a véradásra, mint más alkalommal.
Bernáth Zoltánnal 99. alkalommal adott most vért, először a katonaságnál adott vért, eltávozásért, de azóta is fontosnak tartja, hogy segítsen másokon. Családjában is volt már szükség vérre, így ezért ad ő is rendszeresen.


Szatmári Mihály is a katonaságnál adott első alkalommal vért, látva nagyszülei példáját, azóta is folyamatosan segít embertársain, volt amikor ismerős műtétjéhez irányított véradáson vett részt. Most volt az 52. véradása.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek