Robotika oktatás a refiben

A robotika oktatás évek óta zajlik a refiben, ami nagyon népszerű. Az új Nemzeti Alaptantervben mostantól felmenő rendszerben felmenő rendszerben indult a digitális kultúra oktatás

 

Hogyan zajlik az informatika-robotika, a média és a sakk szakkör a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában?- kérdeztük Szilágyi Péter szaktanárt.
Az új Nemzeti Alaptantervben mostantól felmenő rendszerben felmenő rendszerben indult a digitális kultúra oktatás. Igazgatónő döntése értelmében tanórai keretek között heti egy órában tarthatjuk ezt a tantárgyat elsőtől.


A médiaszakkör 7-8-osoknak van, ahol a tudatos médiahasználatot tanítja a tanár úr a diákoknak, azt, hogy ne higgyünk el mindent, ami szembejön velünk a közösségi médiában és a tartalom gyártásról is tanulnak az órákon.
A robotika oktatás évek óta zajlik a refiben, ami nagyon népszerű, az új NAT-ba szerencsére most bekerült tantárgyként. Az iskola szakkörén a tanár úr 3D-s városmakett készítését is tervezi.


A második félévben sakkszakkör is indult a refiben, ehhez Szilágyi Péter 3D nyomtatással készített sakk figurái adták az ötletet. A fenntartó és az iskolavezetés jóváhagyásával indult el a szakkör, 9-10 táblán megy a játék heti egy alkalommal, később versenyen is indulnak majd.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek