Hírek Jász-Nagykun-Szolnok Megyéből

Gondokat okozott a hideg idő

 

A hétvégén érkezett keményebb fagyok több problémát okoztak megyénkben, jellemzően fűtési tevékenységből fakadtak a bajok. A közlekedési balesetek felszámolása mellett jégről mentést is végre kellett hajtania a tűzoltóknak.

Egy aggódó édesanya hívta a 112-es segélyhívó számot péntek délután, miszerint a szolnoki Móra Ferenc utcában parkoló autójának ajtói bezáródtak; benne a jármű indítókulcsával és a bejelentő egy hónapos gyermekével. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a gépkocsi egyik ablakát betörték, így sértetlenül sikerült kiszabadítaniuk a csecsemőt.

Árokba csúszott egy személygépkocsi péntek délután Tiszaföldváron, a Virág utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók drótkötéllel vontatták ki az autót, amely önerőből folytatni tudta az útját.

Folyékony anyag szivárgott egy fűtőolajjal feltöltött vasúti tartálykocsiból péntek délután a mezőtúri vasútállomáson. A város hivatásos tűzoltói biztosították a helyszínt. A katasztrófavédelmi mobil labor időlegesen meg tudta szüntetni a szivárgást, addig a helyi szakemberek a szerelvény feletti felsővezetéket áramtalanították. Mint kiderült, a szigetelt tartály körüli csővezeték-hálózat kondenzvize szivárgott az elzáró szerelvény hibás tömítésénél, a problémát a vasúttársaság munkatársai elhárították.

Megdőlt egy családi ház kéménye péntek délután a jászkiséri Virág utcában. A település önkormányzati tűzoltói dugólétrával és kéziszerszámokkal visszabontották az égéstermék-elvezetőt a tetőszint alá. A ház négy lakója számára az önkormányzat biztosított ideiglenes szállást.

Lesodródott az útról egy trélert húzó személygépkocsi péntek délután a 4-es számú főúton, Kenderesnél. Az utánfutón két autó volt, a vontatmány a tetejére borult. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók a trélert, valamint a két szállított gépkocsit drótkötél segítségével állították kerekeire.

Egy körülbelül húsz négyzetméteres, lakóházzal egybeépített melléképület gyulladt ki szombat hajnalban Jászboldogházán, a Vasút utcában. A lángok a főépület homlokzatára is átterjedtek. A jászberényi hivatásos és a jászboldogházi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat és a lakóház tetejét is megbontották. Az önkéntes egység az épületből egy hőtől felhasadt gázpalackot is kihozott. Az ingatlan két lakója rokonoknál helyezkedett el.

A szolnoki Holt-Tisza jegébe szakadt egy kutya szombaton délután. A parttól húsz méter távolságra lévő állatot a szolnoki hivatásos tűzoltók rohamcsónakjukba helyezték, majd a partra érkezve átadták a helyi állatvédőknek.

Felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán szombat este Abádszalókon, a Pacsirta utcában. A detonáció hatására a kazánház fala a szomszédos udvarra dőlt, a törmelék részben egy ott parkoló autóra esett, de abban nem tett kárt. A település önkormányzati tűzoltói kéziszerszámokkal, egy vízsugár fedezete mellett eltávolították az épület veszélyes elemeit. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Füsttel telítődött egy ház belső tere vasárnap délelőtt Tiszafüreden, a Füredi úton. A városi hivatásos tűzoltók kiérkezésére az önkormányzati rendészet és a mentőszolgálat munkatársai bejutottak az épületbe. A füstölést a házban lévő kályha hibás működése okozta, ezért a tűzoltók értesítették a kéményseprő-ipari szervet. Az egység a füstmérgezést szenvedett lakó hordágyra emelésében segített a mentőknek.

Kigyulladt nyolc darab körbála vasárnap este Tiszafüred külterületén. Az esethez a tiszafüredi hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek