Szexuális erőszak - vádemelés

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt két fiatalkorú férfi ellen tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt.

 

A vádirat szerint a két fiatalkorú férfi (a cselekmény idején 17 és 14 évesek) 2019. december 19-én délután, az egyik Jász-Nagykun-Szolnok megyei kistelepülésen petárdát dobáltak az utcán, amikor kerékpárral elhaladt mellettük egy 14 éves lány. Mindketten utána szaladtak. Amikor utolérték, egyikük belekapaszkodott a kerékpár csomagtartójába. Ennek következtében a lány elesett a kerékpárral.

Ekkor az egyik fiatalkorú férfi a földön hanyatt fekvő kiskorú sértett combjaira ült, a másik pedig a talajhoz szorította mindkét kezét. Ezután a lány combjain ülő fiatalkorú férfi lemeztelenítette a tehetetlenül vergődő sértettet, majd megcsókolta a nyakát, és szeméremsértő módon megfogdosta.

Ezt követően a két fiatalkorú férfi elengedte a sértettet és elmenekült a helyszínről.

A bántalmazott kiskorú sértett egy a közelben lakó rokonától kért segítséget, s értesítették a rendőrséget.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság az idősebb vádlottat ítélje fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, fiatalabb társát pedig utalja javítóintézetbe.

Az ügyben első fokon a Karcagi Járásbíróság, mint fiatalkorúak bírósága fog döntést hozni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek