ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

Ismét lesz Tiszaburán gyógyszertár. A koronavírus járvány idején sajnos be kellett zárni a településen működő patikát, így az embereknek a környékbeli falvakba, városokba kellett mennie, ha betegek lettek és gyógyszerre volt szükségük. Erre a problémára igyekezett minél hamarabb megoldást találni Tiszabura vezetése.

Farkas László Tiszabura polgármestere

-A mai nap egy nagyon fontos szolgáltatás válik ismét elérhetővé Tiszaburán. Ez az a gyógyszertár, ami fiókpatikaként működött még a koronavírus járvány kezdete előtt, de sajnos bezárt. Most egy bátor kunhegyesi gyógyszerésznő, dr. Mérész Edina vállalkozott arra, hogy megnyitja újra Tiszaburán a fiókgyógyszertárat, és ma ennek az ünnepélyes átadóján lehetünk itt. Tiszaburán 3300 ember él, a gyógyszertár nagyon fontos szolgáltatás a háziorvos mellett, hogy az ő általa felírt recepteket legyen hol kiváltani. Eddig, ahogy említettem, ezt minden második napon az önkormányzat egy gyógyszerszállítással oldotta meg. A kenderesi gyógyszertárból áthoztuk háziorvoshoz a gyógyszereket, és ő osztotta ki a betegek részére. Ez most szerencsére meg fog változni, és a szomszéd épületből, ahol rendel a doktor úr, csak húsz lépést kell tenni, és lehet jönni kiváltani a gyógyszereket.

A gyógyszertár hamarosan meg is kezdi működését- tudtuk meg dr. Mérész Edinától.

dr. Mérész Edina
-Egyetlen engedélyre várunk, hogy az EESZT befogadja és csatlakoztassa ezt a gyógyszertárat a rendszerhez. Talán a jövő hét, legkésőbb az azt követő hétre ígérték, hogy meglesz ez az engedély. Egyébként már minden kész, tehát mi már nyitásra kész vagyunk. Ahogy ez az utolsó engedély megjön, rögtön tudunk nyitni. Úgy tervezem, hogy hetente három napot, három délelőttöt leszünk nyitva, és ha nagyon azt mutatja, hogy kevésnek bizonyul, nem tudjuk ellátni ennyi idő alatt a betegeket, akkor nyilván én nyitott vagyok arra, hogy több időt is nyitva legyen itt ez a gyógyszertár.


Dr. Mérész Edina elmondta, hogy ketten fognak felváltva dolgozni kolleganőjével. Hozzátette, hogy az itt élő embereknek óriási segítség lesz ez a gyógyszertár és ha baj van itt helyben hozzájuthatnak majd mindenhez és nem kell több kilométert utazniuk.

Mérész Edina
-Elég sokszor adódhat baj az ember életében főleg egy kisgyermekes családnál. Hogy ne kelljen elmenni 14- 15 kilométerre gyógyszert kiváltani, arra itt a megoldás. A benzinköltség sokba kerül, lehet, hogy nincs is autójuk, a buszra várni kell, tehát mindenképpen jó, ha itt helyben elérhető lesz. Az időseknek is sokkal könnyebb, ha helyben ki
tudják váltani a gyógyszerüket.


Az átadó ünnepségen jelen volt F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő is, aki beszédében kiemelte, hogy nagyon fontos mérföldkőnek lehetünk szemtanúi, hiszen minden település életében nélkülözhetetlen szolgáltatás, hogy a szükséges gyógyszerek helyben elérhetőek legyenek.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő
-Én gratulálok polgármester úrnak, hogy nem hagyta azt, hogy a település leépüljön. Mert sokan vannak úgy, hogy valami megszűnik, utána soha többet nem is lesz. Nem jár a busz, nem jár a kenyeres kocsi, bezár a vegyesbolt, és utána nem nyitunk újra, de nem szabad hagyni. Nem szabad hagyni, hanem ami egyszer bezárt, és igény van rá, újra kell nyitni, és olyan dolgokat is meg kell valósítani, ami eddig talán még nem volt. Az idő változik, a világ változik, és fejleszteni kell a települést. A tiszaburaiak megérdemlik azt, hogy egy olyan településen éljenek, ahol az összes olyan szolgáltatás elérhető, mint a nagyobb településeken.


A településen több nagyobb fejlesztés is befejeződött az elmúlt időszakban. Energetikai fejlesztés valósult meg a hivatal épületében, de elkészült az új a parkoló is a községháza előtt is, hamarosan pedig 70 millió Ft-ból újulhat meg a település piactere.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.