Egy éve lejárt műszakival és több tarifacsomaggal dolgozó áltaxis ellen indult eljárás

Egy éve lejárt műszakival, több tarifacsomaggal és engedély nélkül dolgozott taxisként egy férfi, eljárást indítottak ellene - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtökön.

Azt írták: a taxist március 16-án az Erzsébet téren ellenőrizték a rendőrök. A sárga autón taxijelzés és -rendszám volt, a járművön feltüntették a független szolgáltató feliratot, valamint - a hivatalos áraktól több ponton jelentősen eltérő - díjszabást.

Mint kiderült: az áltaxisnak volt olyan tarifacsomagja, amely 12 200 forintról indult. Az idős sofőr azt mondta a rendőrnek, hogy nem végez személyszállító szolgáltatást, ennek azonban a jármű külső jegyein túl az is ellentmondott, hogy viteldíjkijelző, pénztárgép és POS terminál működött az autóban, illetve több utastájékoztatót is elhelyeztek.

Az ellenőrzésen kiderült, hogy sem a férfi, sem autója nem rendelkezett a taxizáshoz szükséges engedéllyel, a kocsinak ráadásul több mint egy éve lejárt a műszaki engedélye. A férfi azt mondta a rendőröknek: a taxijelzés csak azért van, hogy használhassa a buszsávot.

A férfi a lejárt műszaki miatt helyszíni bírságot kapott, a személyszállító szolgáltatással összefüggő szabályok megszegése miatt közigazgatási eljárás indult ellene, és a helyszínen elvették az autó rendszámát - közölte a rendőrség

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek