Tour de Hongrie 2019 mezőnye

A Kossuth térről rajtolt el szombat délelőtt a Tour de Hongrie 2019 mezőnye.

A Magyar Kerékpáros Körversenyen a NKSZ licencével rendelkező, meghívott csapatok vesznek részt. Egy csapat hét versenyzőből áll.  A 2019-es Tour de Hongrie a sorozat történetének 40. versenye. Karcagra Hajdúszoboszlóról érkeztek a versenyzők, akik a Nagykunság fővárosából Kékestetőre indultak egy hegyi szakaszra.
A rajt előtt lelkes karcagi kerékpárosok is áthajtottak a startkapun a Madarsi út felé, a berekfürdői kerékpárútig, ahol bevárták a profikat és szurkoltak a mezőnynek.
11.20-kor Dobos László polgármester, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő és Eisenkrammer Károly, a TDH szervező bizottságának elnöke szalagátvágásával kezdődött a jelképes rajt. Mielőtt Dobos László polgármester meglengette volna a rajtzászlót, előtte a színes trikós mezőny - azaz a napi győztesek - elé beállt kerékpárral Szepesi Tibor, a DKK igazgatója, dr. Fazekas Sándor és Eisenkrammer Károly és amikor Dobos László felemelte a rajtzászlót, elindultak, s felvezették a nemzetközi mezőnyt a körforgalomig, ahonnan aztán elindult az éles rajt Kékestetőre.