IV. Kun Világtalálkozó

A Nagykunság fővárosában, Karcagon találkoztak a kunok a Kun hagyományok napján.

A IV. Kun Világtalálkozó keretében megszervezett rendezvényen a hagyományőrzés és a lovassportok kapták a főszerepet.


A karcagi kun hagyományörzők nyílzáporával kezdődött meg Karcagon a IV. Kun világtalálkozó. A rendezvény lehetőséget nyújt a Kun identitás megismerésére, megőrzésére.


KECSE ANDRÁS

- Örlök annak, hogy még mindig élnek a kun hagyományok és hogy nincs elfelejtve. Ez mindenképpen arra jó ez a rendezvény, hogy megmutassák a kunok, hogy még mindig megvannak és még nem vesztek el.A nagykunság fővárosában ma is elevenen élnek a kun hagyományok.

DOBOS LÁSZLÓ - POLGÁRMESTER - KARCAG (FIDESZ-KDNP)

- Asszimilálódtak a kunok a magyarságba, attól függetlenül bizonyos értékeket a mai napig fenntartanak. Ez az építkezésben, a mentalitásban, az étkezési szokásokban megmutatkozik, az öntudatukban természetesen, ami nagyon nagyon rendjén van.

Fazekas Sándor országgyűlési képviselő a rendezvényen kiemelte fontos, hogy megőrízzük nemzeti értékeinket.

DR. FAZEKAS SÁNDOR - ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ (FIDESZ-KDNP)

- Ezek a programok, a vidéki kulturális, művészeti, népzenei, népitánc programok, a gasztronómia, a lovassport mind-mind olyan közösséget megtartó, közösséget formáló rendezvény, amelyre igenis van szükség, van érdeklődés és 1-1 településnek, 1-1 tájegységenk az önbecsülését is növeli.

A magyar kormány továbbra is kiemelten támogatja a hagyományörző rendezvények szervezését, a lovasturisztika, a lovassport elterjesztését.