Nyári táborok

Egy EFOP pályázatnak köszönhetően nyári táborba várják a gyerekeket a városi általános iskolákban június utolsó két hetében.

A gyerekek örültek a tábornak, ahol játszva tanulhatnak és közben jól is érezhetik magukat.

Nyári táborban vehetnek részt a KÁIAMI diákjai a tanév befejezése után. Plósz Csilla intézményvezető elmondta, hogy a táboroztatást egy EFOP pályázat keretében tudják ingyenesen biztosítani az intézmény diákjai számára.

Plósz Csilla elmondta, hogy a tematikus táborokban a diákok 52%-a vesz részt, összesen 10 csoport. 8 napközis tábort és 2 bentlakásos tábort indítanak. A gyerekek Sopronban és a Mátrában kirándulhatnak majd.
 A tematikákat az Oktatási Hivatal dolgozta ki, amelynek célja az élmény alapú oktatás. A táborokban játékosan, foglalkozások, kirándulások közben tanulhatnak a gyerekek, többek között a nemzeti kulturális indentitás, a sport és a környezetvédelem is szerepet kap a két hétben. Az intézményvezető hansúlyozta, hogy kiemelten fontos szempont a hátránykompenzáció és a lemorzsolódás csökkentése.

A gyerekek nagyon várták már a nyári szünetet és a táborokat. Farkas Róbert a Kováts Mihály tagintézmény diákja nagyon szereti a nyári táborokat, ő a kirándulásokat részesíti előnyben.

Farkas Vivien azért szereti a táborokat, mert így aktívan telik a pihenés és együtt van a barátaival.

Egy karcagi nagymama szerint is nagyon jó, hogy nyáron táborokat szerveznek Karcagon a gyerekeknek, mert így sok terhet levesznek a szülők és nagyszülők válláról. A gyerekek jól érzik magukat és felügyelet alatt vannak.