PROJEKTNYITÓ A SZAKKÉPZÉSI CENTRUMBAN

A Karcagi Szakképzési Centrum nyolc tagintézményében közel 550 milliót fordíthatnak pályázati forrásból

a köznevelés módszertani megújítására ...

...a korai iskolaelhagyás visszaszorítása érdekében, az alapkészségek fejlesztésére alkalmas eszközrendszer fejlesztésére, a szakképzés eredményesebbé tételére, átfogó fejlesztésére.

A projektnyitón Karcagi Nagy Zoltán önkormányzati képviselő mondott köszöntőt.
A pályázat programjának fókuszában a korai iskolaelhagyás elleni küzdelem áll. A pályázat a Karcagi Szakképzési Centrum tagintézményeinek módszertani megújulásán keresztül hozzájárul a köznevelési rendszer eredményességének javításához, a kompetencia-alapú oktatás elterjedéséhez, végső soron a köznevelési rendszer minőségi megújításához, a hátránykompenzációhoz.


Az előadók Pardi Sándor főigazgató, Dr. Sziráki András Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, hangsúlyozták a szakképzés jelentőségét, ezért a szakképzésben tanuló diákok, a velük foglalkozó pedagógusok munkájának megsegítését, az iskolák fejlesztésének szükségességét.


A projekt összköltsége közel 550 millió forint. Ebből iskolánk tetőtérben egy közösségi tér kialakítása valósul meg 15 millió Ft értékben. Érkeznek tabletek, projektorok, személyi számítógépek, laptopok, az infrastruktúra fejlesztés értéke 8.600.000 Ft.
További cél tanulói mentororálási programok, fejlesztések, továbbképzések, kirándulások, más közösségi programok valósulnak meg iskolánkban, mellyel az iskolai lemorzsolódás csökkentése a cél.