Gazdafórum Karcagon

2010 óta 13 milliárd forint összegben valósultak meg fejlesztések Karcagon!

Ha csak az az elmúlt néhány évre visszatekintünk, láthatjuk, hogy megújultak az intézmények, -óvodák, iskolák, tanüzemek - továbbá iparfejlesztés történt, megújult a vasútállomás, a vasútvonal, a sportcsarnok, két új műfüves pálya épült, több útszakasz felújítása is megtörtént.


Az elmúlt két év eredménye, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban benyújtott valamennyi pályázata nyert a városnak, melynek köszönhetően több mint 2 milliárd forint érkezik a városba.

Fejlődik a kerékpárúthálózat, korszerűsödik a Zöldfa úti Óvoda, energetikai, turisztikai, iparterület és zöldterület fejlesztési projektek megvalósítása kezdődött meg. Ezen kívül nagyszabású beruházások zajlanak és valósultak meg a Kátai Gábor Kórházban mintegy 3,5 milliárd forint összegben, valamint a szilárdhulladék-gazdálkodás terén is épp tegnap indult egy 2 milliárdot meghaladó beruházás.

A tegnap este Karcagra érkezett "Szövetségben a magyar mezőgazdaságért" gazdafórumon és az azt megelőző sajtótájékoztatón mindezek mellett az agrárium aktuális helyzete is szóba került természetesen. Fazekas Sándor miniszter úr, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a mezőgazdasági termelést jelenleg nehezíti a belvíz, amely sok száz milliós kárt is okozhat. Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy tízezer hektár van víz alatt, országosan mintegy hetvenezer hektár. A gazdák figyelmébe ajánlottuk az agrárkár-enyhítési rendszert. A kárenyhítés akkor jár, ha 30 százaléknál nagyobb a terméskiesés, vagy 15 százaléknál nagyobb a bevétel-csökkenés.

A kárenyhítési hozzájárulás feltétele szántóföld esetén hektáronként 1000, ültetvény esetén hektáronként 3000 forint kárenyhítési hozzájárulási költség befizetése. Jó hír, hogy a kiépítés alatt álló jégkármérséklő-rendszer keretében Karcag határában is kihelyeznek három generátort.


A Magyar Kormánynak fontos, hogy a települések fejlődjenek! Nekem személy szerint fontos, hogy a Nagykunság és Tisza-tó térsége még tovább, biztonságban fejlődjön! Legyen Önnek is fontos! írta Kovács sándor facebook oldalán