Új mentőautó

Az Országos Mentőszolgálatnak 2017-ben kormányzati forrásból 193 új mentőautó beszerzésére nyílt lehetősége.

 

Az új, korszerű mentőautók egyike mostantól Karcag Mentőállomáson teljesít szolgálatot. Az autót hétfőn adták át, ahol a megjelenteket Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója köszöntötte.

Mint elhangzott, a karcagi bajtársak éves szinten mintegy négyezer esethez vonulnak és 160 ezer embert látnak el. Komoly állomása ez a régiónak és a megyének, ahol prioritásként kezelik a karcagi lakosok ellátását. Mindenki nyugodt lehet, hogy a legjobb ellátását fogja kapni az új autóval - ígérte a vezető.


- Ez a vadonatúj mentőautó, nagyon sok segítséget tud adni a mentős kollégáknak. A legértékesebb része a modern ágy, s azok a műszerek, amivel fel van szerelve, de ezek semmit nem érnek azok nélkül az emberek nélkül, akik ezt működtetik - mondta köszöntőjében Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke.


- Bármilyen modern a technológia, ha nincsenek hozzáértő elhivatott emberek, akiknek élethivatása ez a szakma. Nagyon kevés ember alkalmas mentősnek, különleges embernek kell lenni, bírni kell a hajtást, a stresszt, ami felőrli az embert. Könnyebbség az, ha új eszköz, gép van, de az ember nem pótolható. Kívánom a mentőállomás minden dolgozójának, bajtársnak, akikre számíthatunk a bajban, hogy ezeket a vadonatúj eszközöket minél kevesebbszer kelljen használni, de ha kell, akkor azzal a szakmai rátermettséggel használják mindannyiunk javára, ahogy eddig is - fogalmazott Kovács Sándor.


Dobos László, Karcag polgármestere szerint gazdagabb lett az új esetkocsival a város is. A 21. századi, világszínvonalú technikával felszerelt jármű az itt dolgozók munkáját segíti. A mentősök munkája során minden alkalommal életekről van szó, kívánom kívülről nézzük csak meg ezt az esetkocsit, de ha szükség van rá, akkor álljon a rendelkezésünkre - kívánta a városvezető.