PROGRAMOK A KARCAGI STRANDON

Az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő különböző programokkal színesíti a fürdőzést mind a téli, mind a nyári időszakban.

A kedvezményes belépőjegyek, éjszakai fürdőzések népszerűek a karcagiak körében.

Az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő a téli időszakban éjszakai fürdőzéssel, beltéri medencékkel és wellness-csomagokkal várja a vendégeket.

- Van egy téli üzemeltetés és egy nyári üzemeltetés. A különbség annyi tulajdonképpen, hogy a beltéri medencék üzemelnek télen, illetve a kültéren a gyógy I-es és II-es medence. Itt, ami programmal várjuk a kedves vendégeket, az az éjszakai fürdőzés, ami minden pénteken meg van hirdetve és jöhetnek a vendégek. Nagyon népszerűek, egyre többen igénybe veszik ezt az éjszakai fürdőzést. Egyéb lehetőségeink is vannak. Vannak úgynevezett wellness csomagunk, de lehet a szaunákat igénybe venni és frissítő masszázst is igénybe lehet venni.

A fürdő népszerű a környékbeli iskolák körében is, hiszen az úszómedencében úszásoktatásra is lehetőség nyílik.

-A fürdő szolgáltatásait mind a karcagi iskolák úszásoktatásra és úszó edzésre igénybeveszik, de nem csak karcagiak, hanem vidékiek is, tehát a környékbeli településekről is nagyon sokan veszik igénybe ezt a szolgáltatást. A nappali órákban jellemző ez, ami még jellemző a reggeli úszók és esti úszók. A karcagi lakosok a korán reggeli és délutáni órákat kedvelik. Nagy az érdeklődés a téli fürdőzésre. Itt megvannak azok a lehetőségek, akár öltöző terén, a wellness programjaink keretén belül, illetve megvan a feelingje a kinti gyógymedencének is. A legjobb az volna, hogyha egész télen esne a hó, mert a téli fürdőzés az különleges. Sokan jönnek ide.

A gyógyvíz kiváló minőségű és sok betegségre gyógyír.

- Annak idején melegvíz tört fel a kútból. Országosan is kimagasló sótartalma van a víznek. 7011 mg/l -i sót tartalmaz. Ez nátrium-klorid karbonátos és egyéb sókat is tartalmaz. Ez 1999-ben gyógyvízzé lett nyílvánítva, megvoltak a különféle vizsgálatok. Amire jó, amire alapítottuk a gyógyászati részlegünket: mozgásszervi betegségek, műtét utáni rehabilitáció, egyes bőrbetegségek és még nagyon sokmindenre jó.

A nyári szezonban sok programmal készül a fürdő vezetése. A népszerű és hagyományos programokat ebben az évben is megrendezik.

-A nyári szezon nyitórendezvénye egy Országos Nyugdíjas Művészeti Találkozó lesz, ami már ötödik alkalommal kerül megrendezésre. Nyár közepén lesz egy Akácliget Nap, ahol teljesen a nagycsaládosokat célozzuk meg, illetve ősszel kerül megrendezésre 17. alkalommal a Motoros Találkozó. Ezek között vannak még különféle programok, például mozifilm vetítés, tervezünk nóta előadást, ami a gyógymedencénél lévő kis színpadon lesz, de lesz operett előadás is. Ezek tavaly is megvoltak és nagy látogatottságot értünk el vele.
A nyári szezon május 1-én kezdődik és szeptember 30 ig tart.