FEJLESZTÉSEK A MADARÁSZ IMRE EGYESÍTETT ÓVODÁBAN

A 2018-as gazdasági év tervezése zajlik jelenleg a Madarász Imre Egyesített Óvodában.

Az idei évben is fontos beruházások, fejlesztések valósulnak meg a tagintézményekben.

2018-ban további fejlesztések lesznek a Madarász Imre Egyesített Óvodában. Teljes egészében megújul a Zöldfa úti óvoda, illetve új tornaszoba is épülhet a Táncsics krt. 19. Szám alatti tagintézményben.

- Nagyon fontos jelentősségű a gazdasági év tervezése az óvodai intézményben, hiszen a működéshez szükséges feltételeket intézményünk fenntartója Karcag Város Önkormányzata az intézmény költségvetésén belül biztosítja. Jelenleg ennek a tervezési szakaszában vagyunk, tervezgetjük, hogy ebben az évben milyen feladatokat vállalunk, vállalhatunk, merjünk vállalni, melyek azok amelyek szükségesek.

Itt prioritásokat teszünk, hogy melyik óvodában a legszükségesebb 1-1 terület fejlesztése, illetve figyeljük azokat a pályázati lehetőségeket, amik kiegészítik az állami normatív támogatást, az önkormányzati támogatást, hogy a pályázati lehetőségeknek köszönhetően még gazdagabbá tudjuk tenni az óvodai nevelési feladataink megvalósítását. Bízom abban, hogy a 2018-as évünk a 2017-es évhez hasonlóan egy nagyon kiegyensúlyozott, bár feszített költségvetés mellett valósult meg, de ez a kiegyensúlyozottság egy nagy biztonságot adott az óvodai intézmény valamennyi dolgozójának, az óvoda működésének, az intézmény vezetésének ahhoz, hogy a mindennapokban a gyermekek nevelésére tudjunk koncentrálni és a figyelmünket fordítani. E mellett az intézémény vezetése, a fenntartónk nagyon nagy gondot fordít arra, hogy a kiemelt feladatok támogatása is megvalósuljon.

Ebben az évben egy nagy projekt lesz az intézmények felújításában, ami már a tavalyi évben támogatást kapott, ennek most jelen pillanatban a közbeszerzési és a tervezése folyamata zajlik, ez pedig a Zöldfa úti óvoda teljeskörű felújítása. Ez tényleg egy teljes külső és belső felújítást jelent az óvodának, mind esztétikájában, energetikájában, nyílászárók tekintetében meg fog újulni a Zöldfa úti óvodánk.

Ez lesz a legnagyobb projektünk ebben az évben. Nagyon várjuk már, hiszen készülünk már évek óta erre. Ez az óvodánk 1980-ban épült, kisebb felújítások, karbantartások voltak, de az az elmúlt 37 évben elhasználódott nagyon sokmindent és szükségszerűvé tette, hogy most ez a nagy lehetőség adódott, akkor ennek az óvodának a felújítása megvalósuljon ebben az évben. 2 évvel ezelőtt terveztünk egy tornaszobát a Táncsics krt. 19-es óvodánk udvarára.

Úgy néz ki, hogy ennek a megvalósítására is ebben az évben sor kerül. Ez nagyon kimelet jelentősségű számunkra, hiszen nagyon nagy gondot fordítunk a gyerekek egészséges életmódra nevelésére, ezen belül a mozgásfejlesztésre. Itt a Táncsics 19-es óvodában egy nagyon régi tornaszobával rendelkezünk, ez az új tornaszoba a Táncsics 19-es óvoda 6 csoportjának, a Táncsics 17-es óvoda 2 csoportjának a mozgásfejlesztését fogja biztosítani és bízunk abban, hogy ez a fejlesztés is ebben az évben meg tud valósulni. - mondta el az igazgató.