Gábor Kórház fennállásának 50. évfordulója

A karcagi Kátai Gábor Kórház fennállásának 50. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen

volt szerencsém ma délután köszönteni a egészségügyi intézmény egykori és jelenlegi orvosait, ápolóit munkatársait.

A karcagi Kátai Gábor Kórház fennállásának 50. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen volt szerencsém ma délután köszönteni a egészségügyi intézmény egykori és jelenlegi orvosait, ápolóit munkatársait. "Nemesíteni, jobbítani az emberi életet" - vallotta a kórház névadója, s tudom, hogy akik ma is e falak között dolgoznak, viszik tovább Kátai Gábor szellemiségét.

Azzal is tisztában vagyok, hogy nem könnyű örökség ez, ezért minden tiszteletem azoké, akik beteg, ellátásra szoruló embertársainkon segítenek, életeket mentenek nap mint nap.


A kórház vezetése e jubileumi ünnepségen elismerte egykori és jelenlegi kollégáinak kiemelkedő munkáját, melyhez mindannyiuknak szívből gratulálok!


Az egészségügyi intézmény egyébként 2010-2017. között 4 milliárd forint pályázati forrásból 3,4 milliárdra pályázott sikeresen, 600 millió forintnyi összegű kérelem még elbírálásra vár.

A folyamatban lévők infrastrukturális, eszköz fejlesztést célzó, valamint a kórház humán erőforrás ellátottságát javító pályázatokat takarnak. Az elbírálás alatt álló pályázatok járóbeteg szakellátás, betegbiztonság növelést és orvostechnikai infrastruktúra fejlesztést céloznak meg Karcag mellett Kunhegyesen. Emellett egészségfejlesztési iroda létrehozása is tervben van Karcag, Kenderes, Kisújszállás, Berekfürdő és Kunmadaras együttműködésében.

írta Kovács Sándor facebook oldalán