A Mezőtúri Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a Mezőtúri Járásbíróságon egy mezőtúri nővel szemben büntető eljárást eredményező hamis vád bűntette miatt.

 

A vád szerint a nő 2019. február 26-án a Mezőtúri Rendőrkapitányságon feljelentést tett súlyos testi sértés bűntette miatt egy ismerőse ellen, aki a feljelentés adatai szerint 2019. február 24-én Mezőtúron  egy szórakozóhely parkolójában őt és egy másik személyt bántalmazott. A nőnek orrcsonttörése keletkezett, melyet a feljelentés alapján a feljelentett férfi okozott.

A nyomozó hatóság súlyos testi sértés bűntette miatt nyomozást rendelet el, majd a férfit gyanúsítottként hallgatta ki.

  1. július 10-én a nő a folytatólagos kihallgatása során elmondta, hogy aznap este sokat ivott, ezért többször elesett és így keletkezett a sérülése és nem a férfi bántalmazásától tört el az orra.

Vallomása szerint bosszúból jelentette fel az ismerősét, ezzel elismerte a korábban elmondottak hamisságát. A másik sértett ittas volta miatt nem emlékezett arra, hogy mi történt vele.

Az ügyben nem volt olyan tanú, aki érdemben tudott volna nyilatkozni a cselekményről. A meggyanúsított  férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, míg az orvosszakértői vélemény szerint a csonttörés származhatott ütéstől és eleséstől is.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben bűncselekmény hiányában az eljárást megszüntette, de eljárást kezdeményezett büntető eljárást eredményező hamis vád bűntette miatt a nő ellen.

A nyomozás során ekkor már a nőt hallgatták ki gyanúsítottként.

 

Az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottal szemben a bíróság büntető végzést hozzon és tárgyalás mellőzésével szabjon ki pénzbüntetést. Az indítványtétel során az ügyészség  arra is figyelemmel volt, hogy a vádlott az alapügy befejezése előtt feltárta a vád hamis voltát, mely korlátlan enyhítést is jelenthet a büntetés kiszabása során.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.