Állománygyűlés után

A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Kovács Krisztián tűzoltó főhadnagynak Karcag város közbiztonságáért végzett példaértékű szakmai munkája elismeréseként a Karcag Város Közbiztonságáért Díjat adományozta. A díjat a 2019. évet értékelő tiszti állománygyűlésen Dobos László polgármester adta át részére. 
Közel 13 éve dolgozik tűzoltóként Kovács Krisztián, aki 2007 nyara óta dolgozik a karcagi tűzoltóságon. Az első első bevetései kisebbek voltak, a jelentősebbek közül a 2017 augusztusi Hortobágyi nagy tüzet és a 2019. évi püspökladányi gázrobbanást mondta, ahol személyesen is részt vett a kárfelszámolásban.


- Szolgálatparancsnokként azt gondolom, szerencsém van, mert a  csoportomban mindenki tapasztalt tűzoltó, nem kell senkit külön felvilágosítani, pátyolgatni egy káreseménynél, mindenki tudja mi a dolga és végzi a feladatát.


A tűzoltósági munka egy olyan  hivatás, ahol nem lehet csak rutinból dolgozni, minden eset más. A tragédiák megviselik őket is, de igyekszenek nem erre gondolni a mentéskor, hanem a munkára. Az eseteket megbeszélésére is van lehetőség, hiszen abból lehet tanulni. Már a káresemény után, a gépjármű fecskendőben, hazafelé jövet megbeszélik a történteket.


A "C" csapat szolgálatban bármelyik pillanatban bevetésre kész. Mivel nem mindennap van káreset, akkor sem pihennek a laktanyában. Akkor napirend szerint dolgoznak, illetve órák, kiképzések vannak. A gépjármű-vezetőknek vezetési gyakorlatok, a többieknek telephelyeken, középületekben helyismereti foglalkozások vannak. Kovács Krisztián számára a kertészkedés és barkácsolás jelenti a kikapcsolódást.
Kinek javasolja a tűzoltói pályát?


- Ezt a szakmát nem lehet könyvből megtanulni, a helyzeteket át kell élni, úgyhogy a gyakorlatias beállítottság fontos szempont, úgyhogy azoknak ajánlja, akik a vonulós tűzoltóságot el tudják viselni, s jól veszik az akadályokat

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14