SZAKMAI DÉLUTÁN A KUTHEN UTCAI OVIBAN

A Zöld Óvoda Bázisintézmények feladata, hogy segítse az óvodapedagógusok munkáját, a környezeti nevelés, a fenntarthatóság, a nevelés területén.

Ebben a témában szakmai délután került megrendezésre városunkban, a Kuthen utcai óvodában.

A megye számos pontjáról érkeztek óvodapedagógusok a Karcagon megtartott szakmai délutánra, melynek a Madarász Imre Egyesített Óvoda, Kuthen utcai tagóvodája adott otthont. A találkozóra azoknak az intézményeknek a dolgozói látogattak el, amelyek már Zöld Óvodaként működnek, de részt vettek azok az óvodák képviselői is, akik érdeklődnek ez iránt. Kisújszállásról, Kunmadarasról és Túrkevéről is érkeztek vendégek a szakmai délutánra.

Balajtiné Sütő Margit intézményvezető
- A mai nap a Madarász Imre Egyesített Óvodának a Zöld Óvoda Bázis intézményi programján vehettünk részt. Ez nagyon fontos az intézményünk életében, hiszen a nyolc tagintézményünkből hét tagintézmény örökös Zöld Óvoda, illetve egy óvodánk pedig harmadik alkalommal nyerte el a Zöld Óvoda címet. Minden nevelési évben a Zöld Óvoda Bázisintézménynek az a feladata, hogy segíti az óvodapedagógus kolléganők munkáját, a környezeti nevelés, a fenntarthatóság, a nevelés területén.

A szakmai délutánon többféle témában is hallhattak előadásokat a megjelentek-tudtuk meg Szabóné Szentesi Máriától, a Madarász Imre Egyesített Óvoda, a Gépgyár utcai SZIM óvodájának tagóvoda vezetőjétől.

Szabóné Szentesi Mária
Ennek a programnak ma a témája, az erdőpedagógiai módszereiből adtunk egy rövid bemutatást, illetve a hulladékgazdálkodás terén egy pályázati megvalósításról számolt be az ifjú kolléganőm, aki a Kuka Breki programot valósította meg a kolléganőimmel együtt, és erről egy
összefoglalót adott az érdeklődőknek.

Szabóné Szentesi Mária előadást is tartott a szakmai délutánon, melynek témája az erdőpedagógia.

Szabóné Szentesi Mária
- Ez egy új keletű pedagógia. Nem sokan ismerik még. Itt szerettük volna a kolléganők figyelmét felhívni, hogy mennyi minden fejlesztési lehetőség van egy erdőpedagógiás foglalkozáson, nem feltétlenül erdőben kell ezeket végezni, egy gyönyörű környezeti udvaron vagy egy parkban is meg lehet ismertetni a gyerekekkel, felhívni a figyelmüket rá, és a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozni. A másik a hulladékgazdálkodás témában volt, minél kevesebb hulladékot
termeljünk, illetve ha van is hulladék, azt próbáljuk szelektíven gyűjteni. Ez a Kuka Breki program, ez egy nagyszerű program volt az ősz folyamán, minden óvoda részt vett benne, és így hívtuk fel a gyerekek és a gyerekek által a szülők figyelmét is a hulladékgazdálkodásra.

A szakmai délutánon az elhangzott témákhoz kapcsolódó, az óvónők által saját kezűleg készített eszközöket is megtekinthették a vendégek.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek