Szepesi Tibor polgármester tájékoztatója

Szepesi Tibor, Karcag Városi Önkormányzat Polgármestere a koronavírus világ járvánnyal kapcsolatban kialakult helyzetre és a kormányzati intézkedésekkel összhangban, fenntartói jogkörében eljárva 2020. november 4-től újabb intézkedéseket rendelte el, ezekről a Városházán tájékoztatta a média munkatársait.

- A mai naptól a vírus terjedésének megelőzése érdekében hozott kormányzati intézkedések Karcagot is érintik. E szerint rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni, a maszk viselése pedig egyértelműen kötelező. Az Operatív Törzs javaslatára a szórakozóhelyek bezárnak, éjfél és hajnal 5 óra között kijárási korlátozás lép életbe - sorolta a központi z intézkedéseket a városvezető.

- Ezen felül Karcag Város Önkormányzata döntött arról, hogy további városi szintű szigorításokat léptet életbe, ennek megfelelően délelőtt megalakítottuk a Karcag Városi Operatív Egyeztető Fórumot, amelynek tagjai úgy látták jónak, és ez polgármesteri utasításban került a mai naptól bevezetésre, hogy a piac területét egyértelmű határvonalakkal kijelöljük, és azon belül a maszk használata a teljes területen kötelező. Továbbá a piac területén lévő árusító helyeken a hideg és meleg ételek csak elvitelre értékesíthetők, a helyben fogyasztást megtiltottuk. Kérek mindenkit, hogy zárt térben orrot és szájat takaró maszkot használjon, fokozottan figyeljünk a 1,5 méteres távolság megtartására, kerüljük azokat az üdvözlési formákat, amelyekkel a vírust megelőzően éltünk, a kézfogással, az öleléssel, a puszival és a hasonló üdvözlési formákkal. Aki betegnek érzi magát, az telefonon hívja a háziorvost. Beteg gyermeket lehetőleg senki ne vigyen közösségbe, figyeljünk oda a rendszeres és alapos kézmosásra, naponta többször fertőtlenítsük kezünket. Kérem, hogy a karantén szabályait, akikre ez vonatkozik, fokozott tartsák be, aki fertőzött, ne hagyja el otthonát. Kérek mindenkit, hogy csak hiteles forrásból a koronavírus.gov.hu internetes oldalról tájékozódjon, illetve akinek bármilyen segítségre van szüksége, keresse önkormányzatunkat a 06/ 59-500649-es telefonszámon, illetve a további elérhetőségeinken. Kérek mindenkit, hogy ezeket az intézkedéseket fokozatosan tartsa be, vigyázunk magunkra, vigyázzunk egymásra! - kérte a városvezető.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14