A szeretetben és a munkában hisz...

A szeretetben és a munkában hisz az ünnepelt Székely Imre, aki november 2-án töltötte be a 95. életévét.

Ebből az alkalomból Szepesi Tibor polgármester az önkormányzat, dr. Zsembeliné Kovács Mária a polgármesteri hivatal, Pánti Ildikó képviselő körzete lakói nevében köszöntötte otthonában.

A vírushelyzet miatt most a nagy, családi ünnepség, ahol három gyermeke mellett hat unokája, tizennégy dédunokája és három ükunokája is ott lett volna elmaradt, amit nagyon fájlal Imre bácsi, akinek kedvence a tyúkhúsleves és a karcagi birkapörkölt. Utóbbit évtizedeken át főzte, s közben tudományát átadta unokáinak és dédunokáinak. Öt éve még a Karcagi Birkafőző Fesztiválon maga is fakanalat ragadott, azóta már csak az unokák főzését felügyelte, s adta meg az utolsó ízt a pörköltjeiknek.


Székely Imre bácsi imádott felesége halála óta bejár az Idősek Klubjába, ahol a társaság középpontja, hiszen szívesen énekel magyar nótákat és versel is társainak. Ma már Gyöngyi lányáékkal él, ő gondoskodik róla, de a fia és másik lánya, valamint unokái is felkeresik itt és ő szívesen mesél nekik. S mi a hosszú élet titka? Imre bácsi szerint egyszerűen csak a szeretet és a munka.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.