Elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvannegyedik, valamint a köztársaság kikiáltásának harmincegyedik évfordulója alkalmából a köztársasági elnök, a belügyminiszter és az országos katasztrófavédelmi főigazgató Magyar Arany Érdemkeresztet, Magyar Ezüst Érdemkeresztet, Bátorságért Érdemjelet, Hősies Helytállásért elismerést, főtanácsosi és tanácsosi címet adományozott az arra érdemeseknek, többen soron kívüli előléptetésben, illetve dicséretben és jutalomban részesültek.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként soron kívül előléptette tűzoltó ezredessé, és dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója befogadta a katasztrófavédelem ezredesi karába Juhász László tűzoltó alezredest, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesét.

Kiemelkedő tevékenysége elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató soron kívül előléptette tűzoltó századossá Kovács Krisztián tűzoltó főhadnagyot, a Karcagi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát.

A főigazgató Hősies Helytállásért elismerésben részesítette és példaként állítja a hivatásos katasztrófavédelmi szerv teljes személyi állománya elé Szepcsik Györgyöt, a Jászkiséri Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnok-helyettesét, aki szolgálaton kívül észlelte, hogy egy mozgáskorlátozottakat szállító gépkocsi egyik utasa eszméletét vesztette, ezért haladéktalanul megkezdte az újraélesztést, mellkaskompressziót alkalmazott, a beavatkozásnak köszönhetően az utas légzése és keringése a mentőszolgálat munkatársainak megérkezése előtt helyreállt.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Balázs Ágnes rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Költségvetési Osztályának előadóját.

Fotó: Szőke Péter - BM OKF

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.