Tökös forgatag néven tartottak Berekfürdőben fesztivált szombaton. A rendezvénytéren egész nap várták a kicsiket és a felnőtteket természetesen betartva a járványügyi előírásokat.

Nagy Istvánné, a Bod László Művelődési Ház vezetője elmondta, sokat készültek a rendezvényre, amelynek központi kérdése a tökös ételek népszerűsítése volt. A járványügyi szabályok miatt a rendezvény létszámkorlátos volt, s a belépők tudomásul vették a kötelező maszk használatot is.

A nap során felléptek a helyi művészeti csoportok - a Dalma Dance Klub, a Bereki Sramli Zenekar és a Bereki Hagyományőrző Néptánccsoport - majd a bereki birkózók tartottak bemutatót dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok szakkommentálásával.

A napot Szandi és Gájer Bálint műsora zárta. A kézműves termékek vására mellett volt karcagi birkapörkölt, de árultak sütőtök pálinkát és a korán érkezők sült tököt is tudtak vásárolni. Az ügyes kezűek pedig Rácz Túrkevei Lajos irányításával tököt is faraghattak, s a kórház ingyenes szűréseket is végzett az érdeklődőknek.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.