KOMBÁJNT TESZTELHETETT

A Szentannai Sámuel Református Középiskola diákja, Galambos József tavaly  agrárgépészként végzett, jelenleg gépésztechnikusnak tanul itt. Nemrég kombájn tesztelésre is felkérte egy neves cég.

Galambos József Kengyelről érkezett az iskolába, családjából többen tanultak már itt. Távlati céljai között a technikusi vizsga szerepel, s aztán saját gazdaságukban dolgozik majd.

-Régóta foglalkozom mezőgazdasági fotózással, videó készítéssel, s egy szakújsághoz is elkerültek a fotóim, ők kerestek meg, hogy teszteljek egy modern kombájnt, amiből 10 van a világon - mondja afiatalember, aki először ült ilyen 21. századi technológiás kombájnban, előtte 15-20 éves gépeket vezetett csak.


Pécsen volt a tesztelés, a gépkezelő tanította be neki a kombájn indítását. Az éles aratás után pozitív tapasztalatairól számolt be a helyszínen lévő szakembereknek, tévéseknek. Szívesen fogadná saját gazdaságukban is egy ilyen gépet. Hagyományos növénytermesztéssel foglalkoznak szüleivel - búza, árpa, repce.

A Szentannai kollégiumában Galambos József az önállóságot megtanulta, sok barátja lett itt, s az iskolában jó szakmai alapot kapott, amit a gazdaságukban is tud majd hasznosítani.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.