Folyamatosan fejlődik térségünk is

Újabb beruházások valósultak meg Berekfürdőben. Pályázati forrásból megszépült a gyógyfürdő előtti Rendezvénytér, egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően pedig a polgármesteri hivatal épületét is bővíthették. A beruházásokat ünnepélyesen pénteken adták át.

 

Molnár János polgármester megköszönte a támogatást, majd arról szólt, hogy kettős hasznosítás a tér, hiszen egyrészt parkolóként üzemel a fürdőbe érkező vendégek számára, másrészt rendezvénytérként. Utóbbi esetben az elmúlt időszakban már két lakalommal is bizonyított: Falunapon és a Szolnoki Szimfonikusok nyáresti koncertje alkalmából. Másik nagy előnye a beruházásnak, hogy kiépítették a területen az áramvételi lehetőségeket is, így egy-egy rendezvény esetén ez a sátrakhoz - hiszen az árusok, a főzők is ezen a helyen vannak - nem kell majd kiépíttetni. A másik befejezett beruházás a polgármesteri hivatal épületének a bővítése volt. Mint elhangzott, község lakosai és a hivatal dolgozói is régóta várták már, hogy méltóbb körülmények között dolgozhassanak. Az épület bővítéséhez 30 milliót nyertek, s ebből az új szárnyat a régi épület elé építették, s azt is korszerűsítették. Mostantól az ügyintézés korszerűbb körülmények között történhet.

 

 

 

Mint Balajti József projektmenedzser elmondta, a 130 milliós vissza nem térítendő támogatásból megvalósulhatott a rendezvénytér teljes felújítása. Közel 4 ezer négyzetméternyi felület újult meg a település központjában, több mint 3 ezer növényt ültettek el, melyek egy részét a bereki lakosok ültették el, ez is az szép példája volt. Szökőkút is készült a fürdő előtti térre, így még hangulatosabb lett a település központja.

 

Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, földügyi kormánybiztos szerint a Nagykunság szívében Berekfürdő egy kis ékszerdoboz, ahol a csend, a nyugalom és a gyógyvíz biztosítja a pihenést az ide látogatóknak. A mostani beruházok illeszkednek a Tisza-tó fejlesztésébe is, hiszen a nemzetközi hírű gyógyvíz miatt sokan érkeznek ide gyógyulni, számukra a korábbi években végrehajtott fürdőfejlesztés biztosítja a nyugodt pihenést, s mostantól a hivatali ügyintézés is európai színvonalú körülmények között történhet.

 

Az erdős, fás községben az elmúlt időszakban az önkormányzati mellett magán beruházások is voltak, így még vonzóbb lett a község. A fürdőben is biztosított a nyugalom - így Hubai Imre, a JNSZ Megyei Közgyűlés elnöke a béke szigetének nevezte Berekfürdőt, ahol a gyógyvíz jelenti az idegenforgalmat, de a bereki emberek kedvessége, vendégszeretete is híres.

 

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő gratulált a település vezetőinek az újabb fejlesztésekhez, s felidézte gyermekkora bereki fürdőjét, melyre már rá sem lehet ismerni a fejlesztéseknek köszönhetően. Sikeres önkormányzati és vállalkozói pályázatok, fejlesztések pl. Park étterem , feldolgozóüzem - illeszkednek a térségi turisztikai pályázatokhoz is - fogalmazott a politikus.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14