A 121. tanévét kezdte meg a Szentannai Sámuel Református Gimnázium

Hétfőn a 121. tanévét kezdte meg a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium.

Szeptembertől azonban a fenntartója a Karcagi Református Egyházközség lett. A rendhagyó tanévnyitón - a járványveszély miatt csak a 9. évfolyamosok tanulók, tanáráik és a presbitérium tagjai vettek részt rajta - először Gyökeres Sándor igazgató köszöntötte az iskola új diákjait és a fenntartó képviselőit. Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, földügyi kormánybiztos, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Szepesi Tibor önkormányzati képviselő is erdményes tanévet kívánt az új felállásban.

Mindhárman hangsúlyozták, hogy a korábbi miniszteri fenntartás helyett, újra karcagi irányítás alatt működik az intézmény, ami garancia arra, hogy a valós oktatási, gazdasági igényekhez tudnak igazodni a képzésekkel is.

A fenntartó nevében Nt. Koncz Tibor esperes szólt a diákokhoz. Mint elhangzott, a Szentannai református iskolaként a mindennapokban továbbra is magyar, keresztény, polgári gondolkodás szerint dolgozik, s ez nem új dolog, hiszen 121 éve az iskola ebben a módban neveli diákjait.

Amint hallottam, az alapok nálatok is megvannak ehhez kedves 9-esek - mondta az esperes, aki áldott, eredményes és boldog tanévet kívánt Szentannai Sámuel gondolatával: a megpróbáltatások közt ne azon tépelődjünk, töprengjünk, amin megváltoztatni nem tudunk, hanem keressük a boldogulás felé vezető utat ott, ahol tudással, erős akarattal és munkával meg is találhatjuk.

A tanévnyitó ünnepség után Szepesi Tibor önkormányzati képviselő a tanévkezdés alkalmából minden tanulónak és pedagógusnak kézfertőtlenítőt ajándékozott. A 400 darab kézfertőtlenítőt Gyökeres Sándor igazgató vette át.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.