BECSENGETTEK

Reggel becsengettek az iskolákban, megkezdődött a 2020/2021-as tanév a köznevelésben mintegy 1,2 millió diák számára.

Minden iskolába megérkeztek a tanévkezdésre a tankönyvcsomagok. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-vel összesen 13 millió tankönyvet szállítottak ki 4091 oktatási intézménybe.

A most induló tanévben a köznevelés valamennyi résztvevője térítésmentesen jut a kiadványokhoz.
Városunkban több mint 1500 fő általános iskolás és közel 1000 fő középiskolás diák kezdte meg a tanulmányait de a pontos statisztika adat a létszámokra vonatkozóan csak októberől lesz elérhető.

Az oktatási intézmények tájékoztatása szerint mindenhol zökke-nőmentesen indult a tanév, a tankönyvek időben megérkeztek az iskolákba, ame-lyeket a diákok már át is vettek. Magyarország az elmúlt években gazdasági szempontból az Európai Unió egyikleggyorsabban növekvő országa volt, okkal bizakodunk abban, hogy a jelenlegi járványhelyzet leküzdése után is tartani tudjuk ezt a pozíciót.

A gazdasági fejlődés fenntartásához és a magyar emberek életminőségének folyamatos növeléséhez szükség van az oktatási rendszer minőségi fejlesztésére is, a kormány ezért egyre több pénzt fordít az oktatásra, folyamatosan javítja annak feltételeit, fejleszti az iskolákat, a tananyagot és egyre nagyobb megbecsülést biztosít a pedagógusoknak – összegzi a kormány oktatási céljait az Európai Uniós tervezés érdekében készített köznevelési stratégia 2021-2030.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.