IX. Karcagi Országos Nyugdíjas Fesztivál

Két napig a szépkorúaké a karcagi Akácliget Gyógyfürdő színpada.

Szépség a szemnek, zene a fülnek, gyógyvíz a testnek - ez a mottója a IX. Karcagi Országos Nyugdíjas Fesztiválnak, mely szombaton kezdődött és vasárnap estig tart.

A két nap alatt az ország számos településéről közel harminc nyugdíjas csoport, klub egyesület érkezik, hogy táncoljon, énekeljen, szavaljon, meséljen szépkorú társainak.
A szombati megnyitón az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester köszöntötte a szépkorúakat és kívánt jó szórakozást nekik a Nagykunság fővárosában. Arra kérte őket, hogy vendégként is látogassanak majd vissza családjukkal Karcagra. A fürdőt, a gyógyvizet Andrási István ügyvezető mutatta be a vendégeknek, akiket a rendező, Napsugár Nyugdíjas klub nevében Márkus Ica magyarnóta énekes, klubvezető köszöntött és reményét fejezte ki, hogy jövőre még többen eljönnek majd a jubileumi, tizedik művészeti fesztiválra, ahol a jókedv mindig garantált. A két nap alatt számos produkciót láthatnak majd az érdeklődők, s arról is szólt, hogy ilyenkor a fellépők is elfejtik hogy éppen hol fáj, vagy milyen gondjuk, bánatuk van, csak a produkcióra koncentrálnak.

A megnyitót követően kezdetét vette a fesztivál, ahol valóban a korukat is letagadhatták a szépkorúak, hiszen olyan frissen ropták a baka táncot, vagy a néptáncot és cigánytáncot a színpadon, de voltak akik vicces jelenettel, tánccal érkeztek és többen szólóban énekben, hangszeres táncban is bemutatkoztak. A fesztivál vasárnap is folytatódik a strandon, ahol fellépés után a gyógyvízben is megmártózhatnak a vendégek.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14