NÉPVISELET NAPJÁRA EMLÉKEZTEK

2015-ben egy új kezdeményezés indult, hogy legyen a népviseletnek is egy napja, hogy bemutatásra kerüljenek, hogy milyen gyönyörű viseleteink vannak idehaza és határainkon túl.

Az idei rendezvényhez a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda is csatlakozott.

Földváriné Simon Ilona Anna igazgató elmondta, a népviselet napjának küldetése, hogy felhívja a figyelmet a népviseletek szépségére, változatosságára, közös értékeinkre.
- Ezen a napon a refis Harangvirág néptánccsoport a Varró 4-ből és a Kálvin út 5. alatti osztályközösségek, szülők, pedagógusok is segítettek a felkészítésben. Közös táncházzal zárult a program. A táncokat előre próbálták begyakorolni. A moldvai táncra épült a táncház, mely ősi magyar tánc, nem véletlenül ezt választottuk, nehéz megtanulni, de aki megtanulja a lépéseket, az nagyon szereti, nagyon fülbemászó a zene is - ezért is választottuk ezt - árulta el az igazgatónő.
A gyerekek és az igazgatónő is magára öltött egy szép népviseletet, így a Városháza előtti térre hívták közös táncra az érdeklődőket, de volt itt a tánc mellett csergetés és gólyalábazás is.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14