JÁTSZD ÚJRA! KIÁLLÍTÁS

Játszd újra! címmel a Déryné Kulturális Központban nyílt meg a Madarász Imre Egyesített Óvoda tagintézményei tehetséggondozó műhelyeinek kiállítása, valamint a dolgozók közül többen bemutatták miben tehetségesek.

A kiállításon megjelenteket Nagy Tiborné intézményvezető-helyettes köszöntötte, majd Balajtiné Sütő Margit intézményvezető-helyettes felolvasta Sári Kovács Szilvia alpolgármester köszöntőjét, aki személyesen nem lehetett jelen a megnyitón.

Évek óta szemtanúi lehetünk annak a varázslatos munkának, amivel a Madarász Imre Egyesített Óvoda MINDEN tagintézménye elkápráztat Bennünket az újrahasznosítás terén. Megmutatja kreativitását, ötleteit az általunk használt, és kidobásra ítélt tárgyak újbóli felhasználására. Évről évre új alkotások születnek, amelyek egytől egyig ötletesek, jól lehet velük játszani, díszíteni, vagy akár teljesen másra használni. Gratulálok ehhez a kitartó, lelkes - és ami a legfontosabb -, mindenkinek jó például szolgáló munkához!
Nagy szükség van erre, hiszen manapság a reklámok világát éljük. „A csapból is ez folyik”, lépten nyomon azt sugallják, hogy cseréljük le eszközeinket, hiszen van jobb, sőt, a jobbnál is sokkal jobb, vegyünk másikat, vegyünk mindenből minél többet! Fogyasszunk sokat, sokat!!! Jó, rendben van, de mi történik a régivel, mi lesz ennek a következménye?
Jó esetben hozzánk kerül, az Elektronikus Hulladékhasznosító Kft-be, ahol feldolgozzuk. No de mi lesz az elhasznált sok-sok tároló, csomagoló anyaggal, dobozzal, flakonnal? Az bizony vagy a feldolgozóba megy, elégetik, bezúzzák, vagy a szeméttelepre kerül, eltemetik, vagy csak úgy ott van, és szennyezi, csúfítja a környezetünket.

Pedig ezek többre is érdemesek! Van is erre egy közmondásunk: „Ami az egyik embernek szemét, az a másiknak kincs!”
Ti, gyerekek nagyszerűen meg tudjátok nekünk - sok esetben buta felnőtteknek- mutatni, hogy mi mindenre jók még ezek a kidobásra ítélt tárgyak. Sokat tanulhatunk Tőletek! Biztos vagyok benne, hogy majd felnőtt korotokban sem felejtkeztek meg erről, és nem lesztek felelőtlenül szemetelő, mindent átgondolatlanul, sokszor ész nélkül kidobó anyukák, apukák. Gratulálok ehhez az értékes munkához mindenkinek, gyerekeknek, óvónéniknek, dadusoknak, és természetesen a szülőknek is, hiszen ebben a munkában ők is jócskán kiveszik a részüket! Végezetül Mark Stevenson idézetével szeretnék hozzájárulni ehhez a délutánhoz:

„A hulladék létrehozása nem feltétlenül rossz dolog. Az a helytelen, ha nem kezdünk vele semmit.”
Szerencsére ez ránk nem igaz, mert a Madarász Imre Egyesített Óvoda minden tagóvodája a mai délutánon bebizonyítja, mi mindent tud ezekből újra alkotni – újra játszani! Ezen gondolatok jegyében a „Játszd újra!” Kreatív kiállítást megnyitom, mindenkinek kellemes és hasznos időtöltést, gyönyörködést kívánok - írta levelében az alpolgármester.
A megnyitón közreműködtek a Kinizsi utcai óvodások, majd Balajtiné Sütő Margit és Pánti Ildikó képviselő minden tehetségműhelyes gyermeknek ajándékot adott át.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek