NAGYKUN DIÁK SPORTVIADAL

Tizenkét év után újra Kunhegyes adott otthon a Nagykunság egyik legjelentősebb, több mint fél évszázados múltra visszatekintő két napos diáksport rendezvényének, a Nagykun Diák Sportviadalnak.

A XXVII. Nagykun Diák Sportviadal szervezője a Karcagi SZC Nagy László Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola és Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium DSE és az önkormányzat.

A megnyitón F. Kovács Sándor, térségünk és városunk országgyűlési képviselője, a rendezvény fővédnöke köszöntötte az öt nagykun település – Karcag, Kisújszállás, Kunhegyes, Kunszentmárton, Túrkeve – nyolc középiskolájának tanulóit, a felkészítőket és az intézményvezetőket. A politikus maga is felidézte egykori nagykunos élményeit. Mint fogalmazott, aki részt vett valaha Nagykunon, az sokáig vissza fog emlékezni azokra az élményekre.
- A diákok versenye azért is csodálatos, mert kevés olyan iskola vagy sport hagyomány van, ami ilyen hosszú távon működik. A Nagykun Diák Sportviadal ilyen, hiszen már 27. alkalommal rendezik meg, azaz nagyon régen kezdődött és még nagyon sokáig fog folytatódni. Élmény a diáknak, a testnevelőknek, a szülőknek, akik egykor maguk is nagykunos versenyzők voltak. A nagykunsági középiskolák összetartásának nagyon fontos szimbóluma és eseménye ez a verseny, ami mindannyiunk közös kincse, életre szóló élmény - vélte F. Kovács Sándor.

A megnyitó után öt helyszínen kezdődtek a versenyek. A lányok és fiúk atlétika, kispályás labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda és szertorna sportágakban mérték össze két nap alatt a tudásukat.
A karcagi középiskolák az alábbi eredményeket érték el: összesítésben I. lett és a vándorkupát ismét hazahozta a Karcagi Nagykun Református Gimnázium, III. a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium, VII. a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapata lett.

Szepesi Tibor polgármester az eredményhirdetésen mindhárom karcagi középiskola részére Karcag Város Önkormányzata elismeréseként egy-egy 100.000 Ft értékű sportszer vásárlásra fordítható vásárlási utalványt és a legeredményesebb karcagi fiúnak és lánynak, Ficsor Bencének, a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium tanulójának és Szabó Zsanna Lilinek, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium tanulójának pedig egy-egy 20.000 Ft-os utalványt adott át, megköszönve a diákok és felkészítők munkáját is.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek