Vigyázzunk gyermekeinkre! Kis kék, hajtogatott virágok osztogatásával hívták fel a figyelmet Szolnokon az eltűnt gyermekek világnapjára.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai az eltűnt gyermekek világnapja alkalmából, 2023. május 25-én a szolnoki Hild téren áthaladókat szólították meg kis, hajtogatott kék virágokkal. A virágok elkészítésében a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és a Fiumei Úti Általános iskola diákjai, illetve a szolnoki iskolaőrök voltak a bűnmegelőzési kollégák segítségére.

A világnap alkalmából - a Kapaszkodó programterv részeként – a vármegyei gyermekvédelmi központ gyermekotthonainak lakói bemutatták azt a mozaikképet, amelyet egy csapatfestő élményfestésen készítettek, majd a figyelemfelhívó kampány részeként, a megyei prevenciós kollégák a Fiumei Úti Általános Iskola diákjaival karöltve, közösen adtak át kis, kék virágokat az érdeklődőknek, a téren áthaladóknak, felhívva a figyelmet arra, hogy vigyázzunk gyermekeinkre!

A kampány részeként, a Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség vezetője, Kiss Róza igazgató, és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály vezetője, Vojter-Szabó Zita r. alezredes tartott közös sajtótájékoztatót, amelyen szó volt a vármegyében jellemző kiskorú eltűnésekről, az eltűnések hátterében meghúzódó okokról, illetve a szökések, engedély nélküli eltávozások érdekében tett közös erőfeszítésekről, az együttműködés színtereiről, és az eddig végrehajtott közös feladatokról.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek