TAVASZKÖSZÖNTŐ KAZAK KONCERT

A kazah Nauryz - napéjegyenlőség - ünnepét tartották Karcagon az Ifjúsági házban a kazah Arnau - etno-folk együttes közreműködésével.

A tavaszköszöntő gálát F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Kunszövetség elnöke ésAbdrasov Zsanibek, a Kazah Köztársaság magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének köszöntője nyitotta meg. Ezt követően az Arnau - etno-folk együttes adott ízelítőt a kazah zenéből. A csoport 2018-ban a Nyugat-Kazahsztán megyei polgármesteri hivatal közreműködésével az Oral városi ifjúsági alkotóközpont mellett jött létre. Tagjai a megye tehetséges fiatal zenészei, a művészeti vezető Mendigalijev Timur. Az együttes feladata a kazak népzene népszerűsítése külföldön.

A vastaps után Kasszeinov Düjszen - volt kazah kulturális miniszter - megköszönte Szepesi Tibor polgármesternek és F. Kovács Sándor képviselőnek is, hogy jó pár év után ma újra kazah népzenei együttes léphetett fel Karcagon. Arra kérte a jelenlévőket, vigyék tovább a mai nappal újrakezdett kazah-magyar kulturális hagyományápolást, s reményét fejezte ki, hogy még sok közös programot szerveznek együtt a jövőben. A koncert végén Fábián Péter, aki az első magyarországi tiszteletbeli konzul volt, a jelenlévők előtt felidézte hogyan is került Karcagra 25 évvel ezelőtt a Tiszteletbeli Kazah Konzulátus.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14