ÚJ ÉPÜLETSZÁRNY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Szent Pál Marista Általános Iskolában Pau testvérrel beszélgettünk az intézményben zajló beruházásról, mely lassan a végéhez közeledik.

- Az új épületet az alsó tagozatban fogjuk használni, első, második, harmadik osztályosok fognak ide járni, meg egy nagy közösségi terem is lesz a kicsiknek a következő tanévtől - árulta el az iskolafenntartó, Marista Iskolatestvérek képviselője.

- Lesz öt darab tanterem, egy természettudományos tanterem, meg egy nagy közösségi terem a hozzájáruló vizesblokkal. Nagyon büszkék vagyunk, hogy ezt már jövőre már tudjuk használni.
- A környezettudatosság is megjelenik az építkezésen.
- Igen, részben mert a törvény már most előírja, hogy kötelező a napelem, de mi is örülünk, hogy a mostani energiaválságban ezzel könnyebben tudjuk majd fenntartani az épületet.

- Sokan várják már az átadást, amely ősz előtt megtörténik.
- Úgy tervezzük, hogy az ünnepélyes átadás júniusban lesz, még nem tudjuk konkrétan, hogy melyik napon, de az biztos, hogy már szeptembertől az új tanévben ott fogunk kezdeni a kicsikkel.
- Az egész építkezés pályázatos pénzből megy. Sajnos a mostani áremelkedések miatt nekünk is hozzá kellett járulni, mert nem volt elég a pályázat. Hála Istennek a pályázatban a bútorok, a berendezések benne voltak, így tudtuk finanszírozni ezeket.

- Ha teljesen kész az épület, jön a tereprendezés.
- A tereprendezés hamarosan meglesz, mert a nagyon szép zöld udvarunk az építkezés miatt nagyon rossz lett, de a kivitelező cég újra fogja füvesíteni az egészet és újra szép lesz.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek