Nyár, vidámság és sok-sok hasznos ismeret a kastélytáborban

Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 9-én Kétpón, az Almásy kastélyban megszervezett gyermektáborból kaptak felkérést bűn- és balesetmegelőzési program megtartására. A táborlakók nagyon várták a rendőröket és sok kérdést tettek fel részükre, valamint saját élményeiket is megosztották az előadókkal.

A foglalkozás interaktív helyszíneire csoportokban érkeztek a gyermekek. Az egyik állomáson a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedtek meg a táborlakók. A gyermekeknek ezt követően néhány közlekedés táblát kellett kirakni a nagy kockákból, majd a táblákhoz kapcsolódó közlekedési szabályokat beszélték meg a prevenciós csapattal.

Nagy sikere volt a vakációzó nebulók körében a részeg szemüvegnek, amit játékos ügyességi feladatokkal mutattak be, ráirányítva a figyelmet a „zéró tolerancia” elvére.

A táborozók információt kaptak arról is, hogy mit kell tenniük, ha baleset vagy bűncselekmény szemtanúi, esetleg áldozatai lesznek, továbbá szituációs játék során a 112 segélyhívószám helyes használatát is gyakorolták.

A szünidős csapat délután sem maradt feladat nélkül, hiszen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály által készített, „Ne ess rabul, inkább keress alul: Bogozd Ki!” elnevezésű drogprevenciós szókeresőt fejtették meg a gyerekek. A bűn- és balesetmegelőzési foglalkozáson 50 fő kisdiák vett részt és tartalmas, hasznos prevenciós napot töltöttek a törökszentmiklósi rendőrökkel.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14