Print this page

BEINDÍTOTTA A JANUÁRT

Az egyik jászkiséri gyanúsítottat több rendbeli lopással gyanúsítják a jászsági nyomozók.

Egy 18 esztendős jászkiséri lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. január 16-án 8 óra 30 perc körül eltulajdonított egy lezáratlanul, az utcai kerítéshez támasztott, 40.000 forint értékű kerékpárt. Bejelentést követően a rendőrök kamerafelvételt elemeztek és adatokat gyűjtöttek, amelyek alapján elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatal férfit. A nyomozók előtt nem ismeretlen a terhelt, hiszen 2023. január első napjaiban egy családi házból mintegy 100.000 forint értékben tulajdonított el használati tárgyakat, míg január 7-re virradóra egy helyi büfébe tört be bűntársával és a pénztárgépből készpénzt vittek magukkal.

Gyanúsított kihallgatásakor a terheltek beismerő vallomást tettek. A rendőrök az eltulajdonított értékek egy részét – köztük a kerékpárt is – kutatás során megtalálták és lefoglalták, azokat a tulajdonosnak visszaadták.

A Jászberényi Rendőrkapitányság az egyesített ügyben 2 rendbeli lopás vétség és 1 rendbeli lopás bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.