BÁTRAK LIGÁJA

 

A Bátrak ligája verseny karcagi díjátadóján részt vett dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Magyar Honvédelmi Sportszövetség elnöke is.

- Bátorság, kitartás, győzelem - így foglalható röviden össze a Honvédelmi Sportszövetség által elindított Bátrak Ligája verseny célja. Ennek egyik állomásaként a karcagi Városi Sportcsarnokban rendezett versenyen honismereti tudással gazdagodtak, az ügyességi feladatokkal pedig a honvédelmi sportokban szerezhetnek jártasságot a diákok.

Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője a díjátadón elmondta, a szövetség célja az, hogy a megfelelő intézményi keretek és képzések biztosításával olyan képességekkel vértezze fel a jövő nemzedékét, amelyek segítségével garantálni tudják majd Magyarország biztonságát, hiszen a haza védelme mindannyiunk közös ügye. A program célja a hazafias nevelés során aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése is.

- Aki ma részt vett ezen a versenyen, az már győztes, mert bátrabb, felkészültebb lett és büszke arra, hogy jó lokálpatriótaként kötődik a szülőföldhöz. A szülőföld, a haza semmivel sem pótolható, és akik kötődnek a hazához, bátran védelmezik is azt - jelentette ki az elnök, aki szólt arról is, hogy Magyarország a béke pártján áll, a háborút már megtapasztalták szüleink, nagyszüleink. A szomszédunkban most is háború dúl, az emberiség nem tanul a történelemből, ennek látjuk a káros hatásait mi is a mindennapokban. Ebből a háborúból ki kell maradni - hangsúlyozta a diákok előtt.

A karcagi versenyen tíz Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyei általános iskola csapata vett részt, akik közül első lett a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata, második a bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, harmadik a karcagi Györffy István Katolikus Általános Iskola csapata lett.

A díjakat Dr. Simicskó István, F. Kovács Sándor és Fazekas Sándor országgyűlési képviselők, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Szepesi Tibor polgármester adta át.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek