,,Jeges Csobbanás,,

Közös csobbanással köszöntötték Vízkeresztet a tiszafüredi strandon. Harmadik alkalommal rendezték meg a \"Jeges Csobbanás\"-t a Tisza- tó fővárosában.

Közös csobbanással köszöntötték Vízkeresztet a tiszafüredi strandon. Harmadik alkalommal rendezték meg a "Jeges Csobbanás"-t a Tisza- tó fővárosában. Arról viszont nem a közel négyszáz csobbanó tehetett, hogy a tavon nem álltak be a jégtáblák.

Nem mindennapos, hogy egy januári hétvégén majdnem ezren ruccannak ki egy szabadstrandra.

Tiszafüreden ez egyfajta szezonnyitó. A tavalyi Jeges Csobbanásra kilencvennégyen jelentkeztek, az ideire háromszáznyolcvanan.

UJVÁRI IMRE, polgármester, Tiszafüred (Fidesz). Azért nem jellemző, hogy télen ilyen sokan vannak itt, de mi szeretnénk, hogyha nemcsak nyáron, vagy tavasszal látogatnának el hozzánk. A Tisza- tó télen is csodálatos.

A víz négy fokos, nem sokkal melegebb a levegő sem.

F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP: Hoztam törölközőt, papucsot. Mint ahogy az ember a strandra készül. Ugyanúgy készülünk most is. Ugyanolyan, mint nyáron, csak nincs az a nagy meleg.

A lángosos sincs nyitva és hideg sörből sem fogy annyi, mint július közepén.

LJASUK DIMITRY, szervező: El kell tudni hinnünk, hogy bele tudunk menni ebbe a hideg vízbe és hogy jól fogjuk magunkat érezni. Másfelől meg lehet zuhanyzással, hideg vizes zuhanyzással gyakorolni, úgymond edzeni.

A majd négyszáz jeges csobbanótól még a Tisza- tó vízszintje is megemelkedett.

MARIK MÁTYÁS: Olyan egy kicsit, mintha tűkkel szurkálnának, se ki lehet bírni. Testileg- lelkileg felfrissül az ember tőle. Egy évben egyszer ki lehet bírni.

Az igazi fókák nem csak megmártóztak a Tisza- tóban, hanem néhány métert úsztak is benne. A parton mindenkit meleg tea és takaró fogadot

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek