MINDENKI VÁRTA A TÉLI SZÜNETET

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvodában Földváriné Simon Ilona Anna igazgató asszonnyal beszélgettünk arról hogyan telt az adventi időszak az iskolában és mi várható januárban.

- Már a gyerekek, a pedagógusok és a szülők is várták a téli szünetet, hiszen nagyon mozgalmas volt a december a Refi általánosban és a Talentum oviban is.

- Adventi készülődéssel és a karácsonyi ráhangolódással teltek a decemberi napok, illetve a hetek. Nagyon sok és tartalmas rendezvényt szerveztek az óvó nénik, többet együtt a szülőkkel. Egy adventi kézműves délután nagyon jól sikerült a csoportokban. Nagyon sok szülő eljött, és együtt a gyerekkel készítették a karácsonyi díszeket és más karácsonyi ajándékokat. Nagyon örültek a gyerekek, amikor az általános iskolából a tanító nénik átmentek, s egy aranyos bábelőadással kedveskedtek nekik, de az óvó nénik is készültek egy karácsonyi bábelőadással. Természetesen az iskolában is az osztályok munkaközösségi szinten és iskolai szinten is minden adventi gyertyagyújtás alkalmával, a református nagytemplomban műsorral szolgáltak a gyülekezet számára.

- A karácsonyi műsorban diákok tanárok együtt szerepeltek.
-A meglepetés műsorra nagyon sokat készültek a pedagógusok és a gyerekek is, így nagyon szép karácsonyi műsort adtak, illetve azt megismételték szentestén, úgyhogy azt gondolom nagyon tartalmasan és nagyon gazdagon telt a december hónap.
- A téli szünet után még van néhány hét a félévi jegyeken a javítására is.

- Egy kicsit már belekóstoltak a gyerekek a felmérésbe is, hiszen a szünet előtt a hangos olvasás felmérésén már túl vagyunk és több tantárgyból is megírták a témazáró dolgozatokat, illetve néhány tantárgyból már a felméréseket is. Tulajdonképpen nem hagyjuk a felméréseket teljes egészében januárra.
Január 20-án, pénteken zárjuk az első félévet, tehát elő kellett nekünk a felmérések kapcsán is készülni. Egyébként a gyerekeket a szünetre írásbeli házi feladatok nélkül engedtük el, hogy pihenjenek, élvezzék a szünet adta lehetőségeket, mindemellett nyilván, ha van idejük, akkor olvassanak és gyakoroljanak.

- Így várhatóan jól fognak sikerülni a felmérők, s akkor mindenki egy sikeres első félévet tudhat majd magának.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek