Fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert Karcagon

Fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert Karcagon, a beruházásra mintegy 800 millió forint támogatást nyert Karcag...

Fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert Karcagon, a beruházásra mintegy 800 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán a helyi önkormányzat - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város polgármestere.

Szepesi Tibor tájékoztatása szerint a támogatásból a település belterületi csapadékvíz-elvezető hálózatához kapcsolódó öblözet vízi létesítményeit fejlesztik, hogy megóvják a csapadék- és belvíztől a lakóingatlanokat és a köztulajdont.


Az új záportározó rendszerébe való bekapcsolással a terület hasznosítható vízkészletének időbeni megoszlása is javul. A tervezési szak már lezárult, a közbeszerzési eljárás után a beruházást várhatóan még idén befejezik - tájékoztatott.


A projekt során fejlesztik a városi főgyűjtő csatornát, több mint tizenegyezer-ötszáz méteren épül csatornahálózat vagy az ahhoz kapcsolódó áteresz, kapubejáró. A beruházás része egy 4200 köbméter hasznos térfogatú záportározó, illetve egy csapadékvíz-átemelő telep kialakítása is.


A 2-es számú öblözet több mint kétszáz hektáros területen fekszik, ahol jelenleg is mintegy 30 kilométeren található valamilyen csapadékvíz-elvezető, illetve szikkasztó létesítmény - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város polgármestere.

MTI

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek