Két hét alatt 11 vádemelés ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt

A Szolnoki Járási Ügyészség 2022 decemberében eddig 11 alkalommal emelt vádat Szolnok és környékbeli településeken az elmúlt hónapokban történt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

2022 decemberének első két hetében a Szolnoki Járási Ügyészég négy Szolnokon, három Törökszentmiklóson, kettő Martfűn, egy Rákóczifalván, és egy Tiszapüspökiben, az elmúlt pár hónapban történt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Szolnoki Járásbíróságon, minden esetben férfiakkal szemben.

A vádiratok szerint az elkövetések egy kivétellel személygépkocsival és lakott területen történtek, míg egy esetben egy békési férfi Szolnok lakott területén kívül, tehergépjárművet vezetett a 4. számú főúton, enyhe fokú ittas állapotban.

A vádiratok adatai alapján hat alkalommal enyhe fokú, négy alkalommal közepes fokú ittas állapotban vezettek a vádlottak gépjárműveket, egy ügyben azonban egy korábban ittas vezetés miatt már kétszer is elítélt, súlyos fokú ittas állapotban vezető sofőr ellen történt vádemelés, aki az ittassága miatt balesetet is szenvedett, járdaszigetnek ütközött és kidöntött egy jelzőtáblát, melynek során 8 napon belül gyógyuló, könnyű testi sérülései keletkeztek.

A Szolnoki Járási Ügyészség az enyhe és közepes fokú ittas állapotban vezető sofőrökkel szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádirataiban, míg a többször büntetett, súlyos fokú ittas állapotban vezető férfivel szemben fogházban letöltendő szabadságvesztés, közügyek gyakorlásától eltiltás, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek