LURKÓ KÖSZÖNTŐ

Lurkó köszöntőt tartott a Madarász Imre Egyesített Óvoda Csokonai utcai Óvodája. A részletekről Rauschenberger Gáborné tagóvoda-vezetőt kérdeztük.

Az óvodában a 2022/2023-as nevelési évet negyvenhárom új ovis gyermek kezdte meg.
- Az élet úgy hozta, hogy ettől a nevelési évtől a Jókai utcai Óvoda gyermekei és nevelőközössége is a mi ovinkban találtak otthonra. Örömmel tölt el bennünket, hiszen mindig is jó kapcsolatot ápoltunk a másik tagintézménnyel, így a zökkenőmentes nevelési év kezdete borítékolható volt - mondta a vezetőnő.

A jeles napra 22 Csokonai utcai óvodás, az egykori Jókai utcai Óvodából 21 kisgyermek érkezett el szüleik kíséretében.
- Az édesanyától való elszakadás minden óvodát kezdő kisgyermek számára nehéz. Az óvónénik szeretete, türelme, odafigyelése, valamint a kis ovis társakkal való közös játék megkönnyíti a beilleszkedés folyamatát, amelyhez a Lurkó köszöntő is hozzájárul. A nagycsoportos óvodások „A répa” című orosz népmesét és Németh Andrea: Ovis leszek című versét mondták el a kicsiknek, majd a kiscsoportos gyermekek az óvodai jelüket kapták ajándékba az óvó néniktől és szüleikkel egy jelképes kapuin átlépve lettek csokonais ovisok.

A Lurkó köszöntőt közös tánccal, énekkel, kézműveskedéssel és beszélgetéssel zárták, hiszen ez volt az első alkalom, amikor az újonnan érkezett ovisok szülei is jelen voltak.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek