Print this page

DRÓNOS ELLENŐRZÉS KARCAGNÁL

A karcagi rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 4-es számú főút érintett szakaszát.

A Karcagi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. augusztus 12-én délelőtt célzott ellenőrzést hajtottak végre a közlekedésbiztonság javításának érdekében, amely során egy pilóta nélküli állami légi jármű bevetése is segítette munkájukat. Az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt.

A 4-es számú főút és 4206-os számú út kereszteződésében többek között kiemelten az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasításának betartását ellenőrizték, mivel az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez az egyik legbalesetveszélyesebb közlekedési csomópont Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Az egyenruhások két óra leforgása alatt 4 szabálysértővel szemben intézkedtek, akik figyelmen kívül hagyták a közlekedési jelzőtáblát, és nem álltak meg az útkereszteződésben. A szabálysértések elkövetését a légtérből drónnal rögzítették.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat! A közlekedők hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak.

…hogy mindenki hazaérjen!