Print this page

A KULÁKÜLDÖLDÖZÉS ÁLDOZATAIRA EMLÉKEZTÜNK

A kuláküldözés áldozataira emlékeztünk a katolikus templommal szemközti parkban álló kopjafánál.

A kuláküldözés áldozatainak emléknapja alkalmából azokra a gazdag parasztokra emlékeztek a város vezetői, intézményei, magánszemélyek, akiket koholt vádak alapján elítéltek, földjeiktől megfosztottak.

Tíz éve emlékezünk meg a kuláküldözés idején tönkretett magyar gazdákról.
A megemlékező eseményen megjelenteket dr. Nagy Molnár Miklós, a Györffy István Nagykun Múzeum igazgatója köszöntötte és kiosztotta részükre Faludi Sándornak ( a Fidesz gazda tagozatának alapító elnöke), a kopjafa állíttatójának emlékező gondolatait, aki nem tudott jelen lenni az ünnepségen.

Rab Zita Mónika,a KÁAMI EFAMI zongoratanára játéka után emlékbeszédet Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke mondott.
Beszédében név szerint megemlékezett a kuláküldözés több karcagi áldozatáról, családi sorsokról, majd részletesen szólt az ő családját ért megpróbáltatásokról.

Az emlékező gondolatok után a város vezetése nevében Szepesi Tibor polgármester, Gyurcsek János és Sári Kovács Szilvia alpolgármesterek helyezték el az emlékezés koszorúját, majd őket követve a KÁAMI és a Kátai Gábor Kórház vezetői és a Nagykun Gazdakör vezető, képviselői is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.