Elkezdődött a barnamezős fejlesztés

A Karcag Városi Önkormányzat 500 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az „Barnamezős területek rehabilitációja Karcagon" TOP-2.1.1-15-JN1-2019-00006 pályázat keretein belül. Az elnyert támogatásból Karcag Városi Önkormányzat a tulajdonában lévő nyugati városrészben található Fürdő u., Liget u. és Sport u. által határolt terület rehabilitációs fejlesztését valósítja meg. 

 

Karcag Városi Önkormányzat a projekt megvalósítása során, az alábbi helyszíneken a barnamezős területek revitalizálását, a városrész funkcionális városképi (utak, járdák, zöldterületek, közlekedés és közművek kialakítása a területen) teljes megújítását valósítja meg:

5300 Karcag – 2932/3 hrsz. elsődleges megvalósítási helyszín

5300 Karcag – 2932/4 hrsz.

5300 Karcag – 2932/5 hrsz.

 

A projekt célja a vállalkozásbarát, népességmegtartó településfejlesztés a vállalkozói tevékenységek ösztönzése és a népesség megtartása településfejlesztési beavatkozásokkal.

 

A beavatkozások legfőbb elvárt eredménye a lakosság számára vonzó, ugyanakkor környezetileg fenntartható városi környezet, települési arculat kialakítása.

 

A projekt tartalmazza az érintett területek rehabilitált és fejlesztett zöldfelületének a táji és helyi adottságoknak megfelelő növényekkel való ellátását, parkosítását.

A területen lévő épületek, helyszínek között kialakításra kerülnek összekötő sétányok. A helyszín eléréséhez a jelenleg használaton kívüli, de felújítás alatt lévő Rónai Malom mellett kialakításra kerülnek ingyenes parkolók, kerékpár tárolok, illetve a helyszínhez vezető bekötőút kialakítása, az elérhető igénybe vehető tér növelése a park minél nagyobb igénybevétele érdekében. A terület infrastrukturális fejlesztése valósul meg: víz, energia hálózat, gáz, csatorna, kiépítés területet körbevevő kerítés kiépítése. A projekt, a megvalósításhoz kapcsolódó „soft” programokkal egészül ki. A projekt tartalmazza a kötelező projektszintű akadálymentesítést is.

 

.A projektről további információkat a www.karcag.hu oldalon olvashatnak.

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14