A legjobbak között végeztek a szolnoki tűzoltók

A legjobbak között végeztek a szolnoki tűzoltók

 A legjobbak között végeztek a szolnoki tűzoltók

Július elsején véget ért a XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedő.

Ahogy a budapesti BOK Csarnokban megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen elhangzott, ennek a versenynek nincsen vesztese, hiszen minden résztvevő nyert rajta, mégpedig tapasztalatot, barátságokat, és a jól elvégzett munka örömét.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedője Százhalombattán szakmai feladatokkal, Tökölön vezetéstechnikai megméretéssel kezdődött. Húsz hivatásos és tizenkét, önkéntes, önkormányzati, illetve létesítményi tűzoltókból álló csapat állt versenyben.

A tűzoltóverseny nem pusztán gyakorlati feladatokból állt, a versenyzőknek komoly elméleti tesztekkel is meg kellett birkózniuk. A beosztotti, irányítói, gépjárművezetői tesztlap, a gépjárművezetőknek összeállított, kifejezetten nehéz Kresz-teszt, és a verseny izgalma valódi próbatételt jelentett, azonban teljesen más jellegűt, mint amit a tűzoltók bevetés közben átélnek.

A beosztotti és irányítói állomány tagjai közül a pénteki egyéni versenyeken csak azok indulhattak, akik az elméleti feladatokat jól teljesítették. Közülük az első nyolc szakember vághatott neki a versenypályának.

A teljesítendő feladatokat Sándor László tű. alezredes tájékoztatása szerint úgy állították össze, hogy igazi kihívást jelentsen valamennyi résztvevő számára.

Az első versenynapon a hivatásos tűzoltóknak középmagas épületben keletkezett tűz oltását, bent rekedt emberek mentését, gázolaj tartályból való szivárgásának megszüntetését, a veszély elhárítását, valamint sérült mentését kellett megoldaniuk. Húsz csapat versenyzett, valamennyi megyei igazgatóság, valamint a főváros csapata magas színvonalon teljesített. A versenybírák a szakmaiságot figyelték, büntetőpont járt az időkeret túllépéséért éppúgy, mint a hibás megoldásokért.

Megyénket a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata képviselte, mely a negyedik helyen végzett.

Fotó: Szőke Péter - BM OKF

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek