Print this page

SZÉP EREDMÉNY MATEMATIKA VERSENYEN

A tehetséggondozás már alsóban is fontos a Györffy István Katolikus Általános Iskolában. Igen szép eredményeket érnek el diákjaik. Kovács Máté harmadikos diák matematikából jeleskedett.

A Nemzetközi Kenguru Matematika Versenyen nagyszerű teljesítményével Kovács Máté megyei 2. helyezést ért el. A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által szervezett igen rangos, országos hírnevű Zrínyi Ilona Matematikaverseny iskolai és megyei fordulójára is lelkiismeretesen készült. A szakköri foglalkozásokon a matematikai logikai gondolkodást fejlesztő feladatlapokat oldotta meg felkészítőivel.

A Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobbjai között az ünnepélyes eredményhirdetésen is képviselte az iskolát. Ragyogó teljesítményével megyei 2. helyezése - ezüst érme mellé meghívást kapott az országos döntőbe, ahol nemcsak az iskolát, a megyét is képviselte és megfelelő jártasságot szerzett a következő megmérettetésekre.
Kovács Máté matematika iránti érdeklődése és kedve a tanévben mindvégig töretlen maradt, így az országos szintű versenyek mellett kedvtelésből kipróbálta magát egy új kezdeményezésben is, részt vett a Régiós Pelikán Matematikaversenyen, melynek hamarosan megérkezik az eredménye is.

Máté várja már a szünetet, de a tanulás akkor is fontos lesz számára, hiszen gyakorolni fog akkor is.